Cumartesi, Mayıs 18, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatay Haber"Eğitimi Bir Uzaktan Bir Yüz Yüze Yapboza Çevirdiniz!"

“Eğitimi Bir Uzaktan Bir Yüz Yüze Yapboza Çevirdiniz!”

Günal, yaptığı açıklamada, “Ne olduğu belirsiz bu “kapanma” sürecinin ardından geleceği belirtilen “kontrollü açılma süreci”nin nasıl olacağı ise Pazartesi günü, yine tüm millete sürpriz yapılarak açıklanacaktır. Aşı tedariği konusunda yıllarca akıldan çıkmayacak bir beceriksizliğe imza atan hükümetin, aşılama gruplarını belirlerken eğitim emekçilerini önemsememesi, eğitime sarılması zor yaralar açmıştır.

Gelinen noktada MEB’e bağlı resmî/özel toplam 1 milyon 333 bin 122 eğitim çalışanı olmasına rağmen, sadece 499 binine aşı yapılabilmiş, bu süreçte çok sayıda eğitim emekçisi Covid-19 nedeniyle hayatını kaybetmiştir. Eğitimi bir uzaktan, bir yüz yüze sürdürerek yapboza çevirdiniz.

Birçok öğrencinin eğitimden, birçok öğretmenin de yaşamdan kopmasına yol açtınız. Şimdi pandemideki tablo hâlâ ağır olmasına rağmen aşılamayı beceremediğiniz eğitimcilerle yüz yüze eğitime geçileceğini ilan ettiniz. Eğitim çalışanlarının canı ve toplum sağlığı üzerinden zar atmayın. Yüz yüze eğitim, tüm eğitim emekçileri aşılanmadan, canından endişe etmeden insan yetiştirebilecek hale gelmeden başlatılamaz. Açık olacağını ilan ettiğiniz okul ve sınıfların eğitim emekçilerini derhal aşılamanız ve sonrasında bu aşılamayı tüm eğitim camiasına yaymanız şarttır. Aksi her uygulama, cinayetten farksız olacaktır” dedi.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER