Cumartesi, Mayıs 4, 2024
No menu items!
Ana SayfaAntakyaEğitimin önündeki sorunlar cözülemedi

Eğitimin önündeki sorunlar cözülemedi

Eğitim-Sen Hatay Şube Başkanı Özgür Tıraş,bir basın açıklaması yaparak  6 Şubat depremlerinin üzerinden 7 ay geçmesine rağmen eğitim alanında sorunların gittikçe arttığını gördüklerini söyledi.
Özgür Tıraş, basın açıklamasında şu sözlere yer verdi:
Deprem illeri arasında en çok yıkımın ve ölümün olduğu ilin Hatay olmasına rağmen Özel Afet Bölgesi ilan edilmemiş ve sorunların çözümleri sürece yayılarak bölge halkı ve kamu emekçileri kendi kaderine terk edilmiştir. Geçen hafta yağan yağmur ve sonrasında yaşanılanlar kışın bizleri ne kadar zor bir sürecin beklediğini gözler önüne sermiştir. Barınma, sağlık, eğitim, ulaşım, temiz içme suyu, molozların kaldırılma ve ayrıştırma şekilleri yaşadığımız sorunların başında yer almaktadır.
Molozların usulüne göre ayrıştırılmaması insan sağlığını olumsuz etkilemektedir. Bilim insanlarının moloz sorununun ileride daha kalıcı hastalıklara neden olacağı yönündeki uyarıları dikkate alınmamıştır.
Sağlık hizmetlerine ulaşmada birçok zorluk yaşanmakta, hastalarımız il dışında tedavilerini olmak zorunda bırakılmaktadır.


BAZI ÖĞRENCİLERİN SINAVA ALINMADIĞI BİLGİSİ VAR!

 3 Eylül Pazar günü; Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan İlköğretim ve Ortaöğretim kurumları bursluluk sınavında Samandağ İlçesinde ellerinde Sınav Yürütme Kurulu Komisyon Kararı olmalarına rağmen bazı öğrencilerin sınava alınmadığı bilgisi veliler tarafından bizlere ulaştırılmıştır. Bu durumun araştırılarak öğrencilerin mağduriyetlerinin giderilmesini talep ediyoruz.
Okulların açılacağı tarih aylar öncesinden belli olmasına rağmen, eğitim öğretim ilgili yeterli hazırlıklar yapılmamıştır. Yetkilileri aylar öncesinden uyarmamıza rağmen, bulunduğumuz durumu birlikte görüyoruz. Öğrencilerimizin hangi okulda eğitim göreceği, okula nasıl gideceği, okulların hasar durumları, eğitim emekçilerinin barınmaları ile ilgili belirsizlikler hepimizin kaygılarını arttırmaktadır.

BİNA SORUNU ÇÖZÜLMEDİ

Yaşamlarımızı kolaylaştırmaları gereken resmi kurumların aylardır kendi kurumlarına ait bina sorunlarını çözmemeleri öğrencilere, velilere ve eğitim emekçilerine mal edilmektedir. Defne İlçemizde 9 lisemiz mevcut iken bu okulların üçü hasar durumundan dolayı kullanılamamakta, üç lisemizin resmi kurumlar tarafından kullanılmasından dolayı öğrencilerimizin bir bölümü ilkokul ve ortaokul binalarında kalabalık sınıflarda eğitime devam etmek zorunda bırakılmıştır.
Antakya Osman Ötken Anadolu Lisesi İskenderun Limanında bulunan Rauf Bey gemisinde, Antakya Anadolu Lisesi ise Organize sanayi bölgesindeki NATO Çadırkent’te eğitime devam edecektir. Deprem sürecini yaşamış ve hala etkisini atlatamamış öğrencilerin ebeveynlerinden uzakta yatılı olarak eğitim görecek olması hem psikolojik olarak hem de aile bütünlüğü açısından çeşitli problemleri beraberinde getirecektir.

KONTEYNIR TALEPLERİ YERİNE GELMEDİ

Bugün 2023/2024 eğitim öğretim yılının ilk günü. Öğretmen arkadaşlarımız aylar öncesinden konteyner talep etmelerine rağmen bu talep gerçekleşmemiştir. Birçok arkadaşımız çocukları ile beraber zor durumda bırakılmış ve muhatap bulamamışlardır.
Bildiğimiz üzere artan enflasyon ve zamlardan dolayı halkın alım gücü gittikçe düşmekte ve yoksullaşma artmaktadır. Geçen yıl akaryakıt fiyatları bu kadar pahalı değilken kısa mesafe servis ücretleri 500-600 TL civarında idi. Bu yıl hem servis araçların sayısının azalması hem de akaryakıt fiyatlarının artmasından dolayı velilerin servis ücretlerini karşılaması olanaksız hale gelmiştir. Ulaşım, kırtasiye, giyim, yemek gibi birçok giderin hem depremden etkilenmiş hem de gün geçtikçe daha da yoksullaşan velilerin sırtına yüklenmesinin öğrencilerin öncelikle okul devam etmelerini zorlaştıracağı ve sonrasında bu devamsızlıkların okul terkine dönüşeceği aşikârdır.
Okullar öğrencilerimizin kendini güvende hissettikleri, sosyal becerilerini arttırdıkları, yaşadıkları tüm travmaları atlatmalarına zemin sunan ortamlardır. Okullarımızın sağlıklı ve güvenli ortamda eğitim ve öğretime hazır hale getirilmesi yetkililerin sorumluğunda olup, geciktirilmeden, bir an önce hazır hale getirilmelidir.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER