Cumartesi, Haziran 1, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenel"EĞİTİMLİ ANNE, EĞİTİMLİ GELECEK DEMEKTİR"

“EĞİTİMLİ ANNE, EĞİTİMLİ GELECEK DEMEKTİR”

Şair-ozan Nebih Nafile edebiyat ve sanat etkinliklerine devam ediyor. Okuma bilincinin çoğaltılmasındaki çabaları, eğitimci yanıyla öğrencilerle yaşama dair sohbetleri ilgi çekiyor.

19 Aralık 2018 Çarşamba akşamı Osman Ötken Anadolu Lisesi Kız Öğrenci Yurdu’nda gerçekleşen”Söyleşi ve Türkü Dinleti “sinde şiirlerini seslendirirken Anadolu’muzun ozanlarını andı. Aşık Veysel Şatıroğlu, Aşık Mahzuni Şerif, Barış Manço’nun eserlerini geleneksel türküleri paylaştı.

Osman Ötken Anadolu Lisesi Kız Öğrenci yurdunda gerçekleşen edebiyat ve sanat söyleşisinde şair Nebih Nafile geleceğin anneleri, iş kadınları olacak genlere yaşama dair sohbetinde şunları söyledi: “Sevgili gençler, memleketimizin genç yürekleri sizler her biriniz bir başka güzel hayallerle yaşamaktasınız.Eğitimli anne, eğitimli gelecek demektir. Hayallerinizin peşinden koşun ve okumaktan asla vazgeçmeyin. Çünkü gelecek neslin eğitimli olması eğitilmiş anneden geçer. Tanımasanız da bugünkü söyleşimize Ankara’dan aramıza yürek kulağı ile katılan bir dostumun selamını sizlere iletiyorum. Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi sevgili dostum Doç.Dr.Fatih Sakallı, Mahzuni Şerif’ten “Çeşmi Siyahım” türküsünü sizlere armağan etmemi istedi. Hep birlikte söyleyelim ki sesimiz Ankara’ya ulaşsın” dedi.

Soru-cevap şeklinde devam eden söyleşide türküler hep bir ağızdan söylenirken Nebih Nafile şiirleri dikkatlice dinlendi. Kültür Kentleri Birliği Platformu Hatay Başkanı Nebih Nafile sözlerine şu şekilde devam etti: “Her birinizin öğreneceği bir kelime çocuklarınızın gelişimi için bir aydınlıktır. Öğretmenlerinizi iyi dinleyin, devletimizin size sundukları bu güzellikleri koruyun ve sizlerin başarınızla hakkını ödeyin. Her gün sadece on dakika okuyarak okuma bilincinizi açık tutabilirsiniz. Yazmak çok güzel bir duygu. Kızdığınız, sevindiğiniz, başardığınız her anınızı not alın. Günlük tutun. Sizlerle bir arada olmak bana da bilgi katıyor, tecrübem artıyor. Sizler bizlerden, biz öğretmenler sizlerden öğreniyoruz. Karşılıklı bir iletişim içerisindeyiz. Bilgi sahibi olmadığımız bir konuda daha doğru bilgi alabileceğiniz doğru yönlendirmede yardımcı oluyoruz. Sizlerle beni buluşturan okul yöneticilerimizden yurt müdür yardımcısı Sibel Aklan Hanımefendiye, Osman Ötken Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Murat Aklan Beyefendiye çok teşekkür ediyorum. Şiiri, türküyü, öyküyü paylaştığımız etkinlikte ozanlarımızı andık, eserlerinden örnekler paylaştık. Şiirlerimi, sohbetimi büyük bir titizlikle dinleyen ve türküleri birlikte söylediğimiz Osman Ötken Anadolu Lisesi Kız Öğrenci Yurdu sevgili öğrencilerine teşekkür ediyorum. Gitarda bana eşlik eden oğlum Merih Nafile’ye, cajonda Mehmet Ali Bereket’e ve fotoğrafları çeken sevgili oğlum Ekin’e teşekkür ediyorum” dedi.

Etkinlik sonunda şiir kitapları ve çocuk öykü kitabı öğrencilere imzalanarak hatıra fotoğrafları çektirildi.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER