Cumartesi, Mayıs 4, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelEHDAV´dan Fransa ya:"dini ve ahlaki açıdan skandal´

EHDAV´dan Fransa ya:”dini ve ahlaki açıdan skandal´

Ehl-i Beyt Kültür Ve Dayanışma Vakfı (EHDAV) Başkanı Ali Yeral, Fransa´da eski Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy ile eski Başbakanlardan Manuel Valls´ın da aralarında bulunduğu 300 siyasetçi ve yazarın, “şiddet ve Yahudi karşıtı fikirleri yaydığı gerekçesiyle Kur´an-ı Kerim´den bazı ayetlerin çıkartılmasını” talebini ‘siyasi ve fikri yazıdan öte, dini ve ahlaki açıdan skandal´ olarak değerlendirdi.

Yeral, yazılı açıklamasında, “Hele ki, Fransa gibi bir ülkeye Cumhurbaşkanı ve Başbakanlık yapmış birilerinin de altına imza atması, meseleyi uluslararası bir düzeye taşımaktadır” dedi.
“Kuranı Kerim bir makale, deneme, roman veya hikaye kitabı değil ki, Sarkozy ve arkadaşlarının eleştiri ve eksiltme talebine maruz kalsın” diyen Yeral, Hz. İsa´nın göğe çekilişinden sonra rahiplerin yazdığı 40 farklı İncil arasından seçilen 4 İncil´e sırf inançların kutsallığı ile insanlığın barış ve kardeşliği için daima saygı duyduklarını ve mukaddesatı her türlü tartışma ile siyasetin dışında tuttuklarını belirtti. Yeral, “K. Kerimde de Allah ile insanlık düşmanı kâfir, münafık, yalancı ve fitneci kişiler dışında hiçbir millet kavim ve inanç aleyhinde ayet yoktur. Gündeme gelmek ve kamuoyunu kirli bilgilerle meşgul etmekten öteye geçmeyen Sarkozy ile saz arkadaşlarının bu küstah beyanatını şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz” ifadesini belirtti.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER