Pazartesi, Mayıs 20, 2024
No menu items!
Ana SayfaÜlke GündemiEkonomik Destek Verecek Misiniz?

Ekonomik Destek Verecek Misiniz?

CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ın yanıtlamasını talebiyle TBMM Başkanlığı’na verdigi önergede, küresel salgından olumsuz etkilenen berber, kuaför ve terzilerin durumunu sordu.

Ekonomik Destek Verecek Misiniz?

Milletvekili Topal, süreç içinde mağduriyet içinde kalan bu meslek gruplarına yönelik ekonomik destek verilip verilmeyeceğini sorguladı.
Milletvekili Topal, önergede şunlara yer verdi: “Korona virüs salgını nedeniyle hükümet kararı doğrultusunda faaliyetlerine ara veren sektörlerin başında yoğun insan sirkülasyonunun olduğu hizmet sektörü gelmektedir. Bu sektörün başında berberler, kuaförler, terziler gibi emek yoğun çalışan meslek grubu da bulunmaktadır. Berberler, kuaförler ve terziler günlük kazanç esasına göre çalışan, hatta önemli kısmı işyeri sahibi ile yarıcı olarak bilinen sistemle çalışan meslek sahiplerinden oluşmaktadır. Usta-çırak ilişkisine dayanan bir çalışma düzeninin olduğu bilinen gerçektir. Bu nedenle birçok çalışanın sosyal güvenlik kapsamı dışında olması dolayısıyla işsizlik sigortası veya kısa vadeli çalışma ödeneğinden faydalanamamaktadırlar.


Bu bağlamda; Küçük esnaf diye tabir edilen özellikle mal satmak yerine emeğe dayalı hizmet veren esnafımız ile ilgili ne gibi önlemler alındı? Açıklanan ekonomik kalkan paketinde bu meslek gruplarına neden yer verilmedi? Kredi ötelemek veya vergi ötelemek bir esnaf grubunun ekonomik sorununu çözmeye yetmiyor. Günlük kazanç sahibi esnaf normal çalışma düzeninde ancak geçimini sağlayacak kadar kazanç elde ettiğinden, herhangi bir birikim sahibi değildir. Bu esnaf grubumuza ekonomik destek verecek misiniz?”

Etiketler:CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, ekonomik Destek,

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER