Salı, Mayıs 7, 2024
No menu items!
Ana SayfaÜlke GündemiEkonomik Kriz Öğrencileri de Vurdu: Okul Terkedenlerin Sayısı Arttı

Ekonomik Kriz Öğrencileri de Vurdu: Okul Terkedenlerin Sayısı Arttı

CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan, Milli Eğitim Bakanlığı‘ndan (MEB) okullardan kaydını sildiren öğrenci sayısını, Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan da devlet yurtlarına yerleştirilemeyen öğrenci sayısını isteyerek, ekonomik sıkıntılar nedeniyle okulu terk eden öğrenci sayısına dikkat çekti. Vekil Arslan’a Bakanlık’tan gelen yanıtlara göre 2019 yılında başvuru yapmasına rağmen 40 bin öğrenci devlet yurdunda yer bulamazken, söz konusu öğrencilerin daha yüksek maliyetlerde ev kiralamak zorunda kaldığı vurgulandı.

Ekonomik Kriz Öğrencileri de Vurdu: Okul Terkedenlerin Sayısı Arttı

Son 5 Yılda 1,1 Milyon Üniversite Öğrencisi Okulu Bıraktı

Resmi verilere göre, son 5 yıl içerisinde 1 milyonu aşkın üniversite öğrencisinin okulu bırakmak zorunda kaldığına dikkat çekildi.

CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan’ın soru önergesini yanıtlayan MEB, son 5 yılda 1 milyon 115 bin 530 öğrencinin büyük umutlarla kayıt yaptırdığı üniversitelerinden kaydını sildirdiği ya da kaydını dondurduğunu belirtti.

Son dönemde üniversite öğrencisi sayısının hızla artmasına karşın bütçeden ayrılan payın giderek düştüğüne de dikkat çeken Arslan, “Ülke kaynakları saraylara, özel uçaklara saltanata değil, eğitime harcanmalıdır” dedi.

Bu Tabloyu İktidar Yarattı!

Ortaya çıkan tablonun işsizliğin, derinleşen yoksulluğun, insanların yaşadığı büyük çaresizliğin geldiği vahim boyutu gösterdiğini söyleyen Arslan, hiçbir ailenin çocuğunun eğitimini yarıda bırakmak istemeyeceğini, dişinden, tırnağından artırıp yine de çocuğunu okutmaya çalışacağını belirtti.

Arslan, “Demek ki insanlar artık dişinden tırnağından artıramayacak duruma gelmiştir. Bu tabloyu bu iktidar yaratmıştır. Ülkemizin aydınlık geleceği olan gençlerimizi bu girdaptan kurtarmak zorundayız” dedi.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER