Cuma, Mayıs 17, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelEkonomik krizin bedelini emekçiler ödemeyecek

Ekonomik krizin bedelini emekçiler ödemeyecek

Eğitim-Sen Hatay Şube Başkanı Mehmet Ezer, günlük yaşamın her alanında hissedilen bir ekonomik kriz ile karşı karşıya kaldıklarını ileri sürdü.
Ezer, Köprü Meydanı’nda yaptığı basın açıklamasında, şu sözlere yer verdi:
“İğneden ipliğe her şeye ardı ardına gelen zamlar ile yaşamaya mecbur bırakılıyoruz. Kriz bahanesi ile sadece işten çıkarmalar, ücretsiz izinler artmıyor. Angarya çalışma, mesai ve nöbet ücreti ödememe gibi uygulamalar da gittikçe artıyor. Sağlıkta acil durumlar dışında malzeme kullanılmasını engelleyen sözüm ona ‘tasarruf tedbirleri’ ile hayatımız tehlikeye atılıyor. Yoksullaşma almış başını gidiyor. Çocuğuna pantolon alamadığı için gururuna yediremeyip intihar eden baba, işsizim diyerek kendini yakan genç, uygunsuz koşullarda çalışan ve her gün iş kazalarında ölen işçiler, ataması yapılmadığı için intihar eden meslektaşlarımız.
Yıllardır süren yanlış ekonomik politikalar, tarımda, sanayide, yanlış politikalar, emperyalizme ve sermayeye bağlı ekonomik reçeteler, özelleştirme politikası ekonomik krizin habercisiydi. Ekim 2018 itibariyle yüzde 25’i aşan yıllık enflasyondan kaynaklı kayıpları da eklediğimizde satın alım gücümüzdeki azalmanın çok daha fazla olduğu açıktır.”

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER