Perşembe, Mayıs 23, 2024
No menu items!
Ana SayfaAntakyaEkonomide olağan dışı bir durum yaşanıyor

Ekonomide olağan dışı bir durum yaşanıyor

 Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hikmet Çinçin, ekonomide yaşanan hızlı, aşırı ve kontrol dışı fiyat artışları ile olağan dışı süreçlerin, ülkemizi negatif yönde etkilediğini, hane halkının alım gücünün düştüğünü, işsizlik oranlarının arttığını, özel sektörde faaliyet gösteren hem küçük hem orta ölçekli işletmelerin sermayelerinin erimesine yol açtığını vurguladı.

Tüm bu olumsuzluklar içinde, olağan dışı bir durumun geliştiğini söyleyen Çinçin, özel ve kamu bankalarının 2022 Nisan ayı itibariyle net karlarının 98,2 milyar TL gibi astronomik rakamlara çıktığını, geçen yılın aynı dönemine oranla 4 katından fazla kar elde ettiklerini bildirdi.

Bankacılık sektörünün büyümesi ve güçlenmesinin elbette büyük önem arz ettiğini, fakat iş dünyasının ve esnafın düşük maliyetli faizli kredilere ulaşmakta zorlandığı bir dönemde bankacılık sektöründeki karlılık oranlarının bu denli artmasının piyasa açısından sürdürülebilir bir durum olmadığını bildiren Çinçin, “Yani kısaca, düşen faizler sadece bankacılık sektörüne yaramıştır. Enflasyonun düşürülemediği bir ortamda, hemen hemen hiçbir verinin ekonomiye olumlu yansıması söz konusu olamamaktadır. Hatay İş Dünyası olarak, enflasyonun düşürülmesi için yapısal reformlar ve ciddi adımlar atılmasının beklentisi içindeyiz” dedi.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER