Cuma, Mayıs 31, 2024
No menu items!
Ana SayfaÜlke GündemiEkonomist Prof.Dr. Sevin Yeltekin, ABD'deki Simon Business School'un İlk Kadın Dekanı Oldu

Ekonomist Prof.Dr. Sevin Yeltekin, ABD’deki Simon Business School’un İlk Kadın Dekanı Oldu

 

Dünyaca ünlü işletme okullarından Rochester Üniversitesi Simon Business School, ekonomi uzmanı Prof.Dr. Sevin Yeltekin’in 1 Temmuz 2020 tarihinden itibaren okulun ilk kadın dekanı olarak görev yapacağını duyurdu.

Ekonomist Prof.Dr. Sevin Yeltekin, ABD’deki Simon Business School’un İlk Kadın Dekanı Oldu

 

Simon Business School’un yeni dekanı olarak atanan Yeltekin, “Simon Business School, titiz, analitik ve araştırmaya dayalı eğitime yaklaşımı ile geçmişim ve vizyonum için mükemmel bir seçimdir. Simon, gelecek nesil liderlerin genel olarak işletmeler ve toplum için yenilikçi çözümler yaratmasına yardımcı olmak için tüm programlarında son teknoloji ve temel beceriler sunuyor. Okul ve üniversite için yeni bir gelecek yaratmak için Simon’daki olağanüstü akademisyenler, personel ve öğrencilerle çalışmayı dört gözle bekliyorum.” diye konuştu.

Saygın bir makroekonomi uzmanı olan Prof.Dr.Sevin Yeltekin, politika yapıcıların ve halkın bilgi asimetrisine sahip olduğu ortamlarda sürdürülebilir para ve maliye politikalarının tasarımındaki araştırmalarıyla tanınıyor. Araştırmaları, maliye politikası tasarımı, sosyal sigorta tasarımı, hesaplamalı ekonomi ve makro politikanın varlık fiyatlandırma etkilerini kapsıyor. Yeltekin, Tepper’de Blockchain Girişimi’ni kurdu ve yönetti.

Simon Business School’un Provost’u Rob Clark, “Sevin uluslararası üne sahip bir ekonomi bilim insanı ve işletme eğitiminde saygın bir yenilikçidir ve onu Simon’un sekizinci dekanı ve okulun ilk kadın lideri olarak tanıtmaktan gurur duyuyorum.”dedi.

PROF.DR. SEVİN YELTEKİN KİMDİR?

Sevin Yeltekin, 1989 yılında Robert Koleji’ndeki lise eğitimini tamamladıktan sonra ABD’de giderek Wellesley College Ekonomi ve Matematik bölümünden 1995 yılında mezun oldu.

Stanford Üniversitesi’nde ekonomi alanında hem yüksek lisansını tamamladı hem de 1999 yılında doktora derecesini aldı.

Akademik kariyerine Kellog School of Management’te başlayan Sevin Yeltekin, 2005 yılında başladığı Carnegie Mellon Üniversitesi Teppek School of Business’de 2017 yılında Profesör ünvanın ardından Kıdemli Dekan Yardımcısı olarak çalışmaya başladı.

Prof.Yeltekin, 1 Temmuz 2020 tarihinden itibaren New York’taki Simon Business School’un 60 yıllık tarihindeki ilk kadın dekan olarak görevine başlayacak.

Araştırma Alanları; Makroekonomi, Maliye Politikası Tasarımı, Sosyal Sigorta Tasarımı, Hesaplamalı Ekonomi, Varlık Fiyatlaması Makro Politikaya Etkileri

Profesyonel aktiviteleri;

Kıdemli Editör, Ekonomi ve Finans Oxford Araştırma Ansiklopedisi (2017 -)

Yönetim Kurulu Üyesi, Quant Econ, Danışma (2016 -)

Yardımcı Editör, Nicel Ekonomi (2016 -)

Yönetim Kurulu Üyesi, Ekonomik Ölçümler Derneği, Danışma (2016 -)

Program Organizatörü, SITE-Stanford Teorik Ekonomi Enstitüsü (Temmuz 2014 -)

Yardımcı Editör, Yöneylem Araştırması, Dergi (2014 -)

Üye, Carnegie Rochester NYU Serisi Kamu Politikası, Danışma Kurulu (Haziran 2012 -)

Yardımcı Editör, Makroekonomik Dinamik (Mayıs 2011 – Haziran 201

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER