Cuma, Mayıs 10, 2024
No menu items!
Ana SayfaÜlke GündemiEkrem İmamoğlu'nun Yanındayız!

Ekrem İmamoğlu’nun Yanındayız!

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Sözcüsü Emre Polat İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında verilen mahkumiyet kararını değerlendirdi.

Basın açıklaması yapan Polat, “Bu karar genel başkanımızın da ifade ettiği gibi Türk demokrasisine Türk hukukuna ve 16 milyon İstanbullunun iradesine yapılmış bir darbedir.” dedi.

“İmamoğlu’nun yanındayız”

“Biz bu darbeye karşı amasız fakatsız bir şekilde dün genel başkanımızla beraber Saraçhane’deydik” diyen Polat şöyle devam etti; ” Sayın Genel Başkanımız Hüseyin Baş, Sayın İmamoğlu’nun yanında yer aldı. Bunun tarihe düşen önemli bir kayıt olduğunu düşünüyorum. Karar açıklanmadan saatlerce önce genel başkanımız attığı tweette de Sayın İmamoğlu’na desteğini ifade etti. Bu desteğin toplumda hukukun siyasallaşmasından toplumun siyasi iradenin elindeki yetkiyi kötüye kullanmasından rahatsız olan tüm toplum kesimlerince çok olumlu karşılandığını görmekten de büyük bir mutluluk duyuyoruz. Genel başkanımızın ifade ettiği gibi bu bir darbedir, demokrasiye darbedir, hukuka darbedir, milletin iradesine darbedir.” şeklinde konuştu.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER