Cuma, Nisan 26, 2024
No menu items!
Ana SayfaSamandağElektrik Kesintileri Esnafı Çıldırttı!

Elektrik Kesintileri Esnafı Çıldırttı!

Hatay’ın Samandağ ilçesi Çevlik sahili’nde bir türlü çözülemeyen ve günaşırı yaşanan elektrik kesintileri nedeniyle maddi manevi kayıpları esnafı isyanın eşiğine getirdi.

Hatay’ın son yıllarda en önemli iç ve dış turizmde en hareketli ilçelerinden biri olan Samandağ’ın Çevlik sahilinde esnaf bir türlü çözülemeyen elektrik kesintilerinden ne yapacağını şaşırdı.

Hatay’ın sahilde turizm yüzü olan Samandağ Çevlik esnafı, özellikle elektrik enerjisine bağlı çalışıyor. Ancak bir türlü çözümlenemeyen elektrik kesintileri yüzünden geceleri karanlığa mahkum edilen esnaf satışa sunduğu dondurma, şarküteri ürünleri, balık yemi gibi birçok malzemelerin bozulmasından şikayetçi.

Günaşırı uygulanan elektrik kesintilerinden bıktıklarını vurgulayan bir Çevlik esnafı “Bayram ikramiyesi bize elektriksizlik. Biz Çevlik esnafı olarak elektrikten yana mağduruz. Bu ne zaman çözülür bilmiyoruz ama şu an bayram! Bayramda TEDAŞ işçileri çalışıyor mu? Onu da bilmiyoruz. Normal şartlarda bize bildirim gelmesi gerekiyor, şu saatler arasında onarım var, kesinti uygulanacak diye. Bildirim de gelmiyor, bu yüzden biz mağduruz. On beş tane dolabım var benim, içeridekilerden vazgeçtim ama dondurmalarım eriyor, balık yemlerim kokuyor, canlı yemlerim var, akvaryum çalıştırıyoruz ölüyor, aynı zamanda şarküteri kokuyor, vatandaş almıyor, ondan sonra zarar ediyorum. Artık biz bıktık, buna bir çözüm bulmanızı istiyoruz. ne diyeceğimi bilmiyorum, çıldırdım şuan” diye konuştu.

Özellikle sezon açıldığında yapıkları işin tamamının elektriğe bağlı olduğunu anlatan bir esnaf da “Dondurma, içecekler, balık yemi satıyoruz. Bizim en büyük sorunumuz elektrik sorunu, elektrik gittiği zaman büyük zarara uğruyoruz. Çok kaybımız var, her iki günde bir elektriklerimiz kesiliyor. Çok problem yaşıyoruz konuyla ilgili çözülmesini istiyoruz” ifadelerini kullandı.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER