İskenderun Emek ve Demokrasi Platformu, CHP Kurultayı’na ilişkin verilen “Mutlak Butlan” kararına tepkisini düzenlenen Kitlesel basın açıklamasıyla gösterdi
Açıklamaya CHP İskenderun İlçe Başkanı Hüseyin Derin ve yönetimi, Türkiye İşçi Partisi (TİP) İskenderun İlçe Başkanı Beyza Harbalıoğlu ile çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.
Platform adına basın açıklamasını yapan Mustafa Çankaya, son dönemde yargı üzerinden siyasetin şekillendirilmeye çalışıldığını savunarak şu ifadeleri kullandı:
“İktidarın son dönemde yargı üzerinden siyaset alanını şekillendirmeye dönük girişimleri yalnızca hukuk sistemini değil, toplumsal vicdanı ve demokratik yaşamı da derinden sarsmaktadır.
CHP Kurultayı’na ilişkin verilen ‘mutlak butlan’ kararı; hukuki dayanağı, yetki sınırları ve demokratik meşruiyeti açısından kamuoyunda ciddi kaygılar yaratmıştır. Çünkü mesele yalnızca bir partinin iç meselesi değildir. Mesele; halkın sandıkta ortaya koyduğu iradenin korunup korunmayacağı meselesidir. Mesele; Türkiye’de demokratik siyasetin varlığını sürdürüp sürdüremeyeceği meselesidir.
Siyasi partiler demokratik toplum düzeninin temel direkleridir. Bu nedenle siyasi partilerin örgütsel yapısına, iç işleyişine ve demokratik süreçlerine yönelik her türlü müdahale yalnızca ilgili partiyi değil, doğrudan demokrasinin kendisini hedef almaktadır.”
Basın açıklamasının ardından konuşan CHP İskenderun İlçe Başkanı Hüseyin Derin ise yaşanan süreci “hukuksuzluk” olarak değerlendirdi.

