Cumartesi, Mayıs 11, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenel"´Emekli rahat yüzü görmüyor´"

“´Emekli rahat yüzü görmüyor´”


İSDEMİR Çalışanlar ve Emekliler Derneği (İSÇEİD) Başkanı Nurullah Er, çalışarak yaşamanın zor, emekli olarak yaşamanın ise daha zor olduğunu ifade etti.

Derneğin geçtiğimiz günlerde yaptığı genel kurulla yeni yönetimini belirlediğini anımsatan Er, “Ülkede çalışarak yaşamak zor, emekli olarak yaşamaksa daha zor. Zorlukları yaşayanların görev ve sorumluğunu almaksa zorun zorudur. Bizler bu zorlukları bildiğimiz halde görevi devraldık. Çünkü İSDEMİR emek mücadelesinin içinde yer almış üyelerimiz, birlikte 137 günlük grevi destanlaştıranlarız. Sihirli değneğimiz yok ama azim ve kararlılığımız vardır” dedi.

Dernek lokalinde düzenlediği basın toplantısında ellerinden geldiği ölçüde emeklilerin sorunlarına yönelik mücadele vereceklerini anlatan İSÇEİD Başkanı Nurullah Er, ´işverenlerin, köşe siyasetçilerinin, paşa sendikacıların´ maşa olduğu bir çalışma yaşamı içinde bulunulduğunu savundu. Er, şunları söyledi: “Emeklilik, çalışma yaşamı sonunda rahat etme, huzur bulma, mutluluk yaşama ortamı olarak bilinse de; vicdanı ve merhameti kör kuyularda olan işverenler, emeklilere sürekli şaşı bakan siyasi iktidar tarafından ne yazık ki emekliye rahat yüzü göstermiyorlar. İSDEMİR özelleştirilirken bizlere verilen yüzde 11´lik hisse, işverenle sendikacıların kurdukları vakıfla elimizden alınıp, iç edilmeye çalışıldı. Dernek yöneticileri ve üyelerimizin verdiği mücadeleyle hisseler 14 yıl sonra adlarımıza tescil edilerek, hisselerimiz borsada işlem görmeye başladı. Bu süre zarfında hisse oranlarındaki düşüşle, kar payı dağıtımındaki adaletsizlikle, hisse bölüşümündeki yanlışlıkla hissedarlarımız hak kayıplarına uğrayarak, mağduriyet yaşadı. Bu konuda geçmiş dernek yöneticilerimizin mahkemeye açtığı dava aleyhimize sonuçlandı. Bizler davanın devamı için istinaf mahkemesine başvurarak, davayı takip etmekteyiz. Geriye dönük hak kayıplarımız için hukukçular, ekonomistler ve muhasebecilerle görüşerek, yeni mahkeme yollarını arayacağız.”

Emekli dernekleriyle ortak hareket çağrısı yaptı
Derneğin sosyal faaliyetleri arttıracağını, üyelerin çocuklarına eğitime katkının sunacaklarını, kültürel alanda kadırlar ve gençlerin dernek içinde faaliyet göstereceğini, sosyal etkinliklere yönelik komisyonlar kuracaklarını anlatan İSÇEİD Başkanı Nurullah Er, “Benzer olan şeyler, birbirine benzerler. Ülkemizdeki tüm emekliler bir olup, birlik kurup, aynı amaç doğrultusunda mücadele verirse, sorunları çözülür. Bugün İSDEMİR emeklisi yeterli maaş alamıyor, sağlık sorunu yaşıyorsa, hastanelerde katkı payı, ilaç parası veriyorsa, iş arıyorsa, bayramlarda bile bir yakınını ziyarete gidemiyorsa, tatil yapamıyorsa, enflasyon ve kur artışları ilk önce onun kapısını çalıyorsa, diğer emekliler de bunlardan muzdariptir. Bu konuda en büyük göre, Türkiye İşçi Emeklileri Derneğine düşmektedir. Yönetim kurulu olarak kısa zamanda İskenderun şubesini ziyaret ederek, sorunların birlikte çözümü için, birlikte mücüdeleye çağıracağız. Ayrıca, emekliler sendikasının önündeki engeli kaldırmak için gerekli çabayı sarfedeceğiz” diye konuştu.

Er: Coşkuyu, heyecanı bir araya getirelim
Emeklilerin yaşamının sonbaharında olduğunu, sonbaharın her ne kadar hüzün yüklü olsa da, içinde yaşamı bahara taşıyacak dinamiklerini barındırdığını anlatan Er, konuşmasını şöylme sürdürdü: “Yaşı ne olursa olsun, tüm emeklilerin içinde bir bahar coşkusu ve heyecanı olduğuna inanıyoruk. Gelin o coşkuyu, heyecanı bir araya getirelim, birlik olalım. Birlik mücadelesiyle üzerimizdeki emekli sefililğini, perişanlığını, yoksulluğunu, ölü toprağını kaldırıp atalım. Atalım ki, emekliyi, emek onurumuza, haysiyetimize, insan ve insanlık değerlerimize yakışır bir şekilde huzur ve mutluluk içinde yaşatalım.”

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER