Çarşamba, Nisan 24, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatay HaberEmekli-Sen Hatay Şube yönetimi"Bayram harçlığıyla değil, insanca yaşamak istiyoruz"

Emekli-Sen Hatay Şube yönetimi”Bayram harçlığıyla değil, insanca yaşamak istiyoruz”

Emekli-Sen Hatay Şube yönetimi, hükümete seslenerek bayram harçlığı değil insanca yaşamak istediklerini vurguladı.

 

Emekli-Sen Hatay Şube yönetimi, hükümete seslenerek bayram harçlığı değil insanca yaşamak istediklerini vurguladı.
Başkanlığını Meryem Kılıç’ın yaptığı Emekli-Sen Hatay Şubesi açıklamasında, 2018 yılından beri dini bayramlar öncesi verilen ve ‘bayram ikramiyesi’ diye tanımlanan ödemelerin, gerek veriliş biçimi gerekse de miktarı itibariyle, emekliler için onur kırıcı bir hale dönüştüğü ileri sürüldü
İkramiyenin 2 yıl önce 1000 lira olarak verilmeye başlandığı, ancak o günden bu yana her hangi bir artış olmadığının belirtildiği açıklamada, 8 milyon emeklinin 2000 liranın altında ücret aldığı gerçeği ortada iken, en düşük emekli aylığı devlet katkısı ile 1500 liraya çıkarılmış iken, yılbaşından bu yana temel ihtiyaç maddelerine en az %50 zam yapılmış iken, 1000 liranın emeklilerin yaşam koşullarının düzeltilmesinde etkisinin faydasının olmayacağının çok açık olduğu öne sürüldü.
Konu ile ilgili açıklamada şunlara yer verildi: “Gitgide ağırlaşan yaşam koşullarının yanı sıra Mart ayından beri yaşanan koronavirüs salgını emeklilerin zaten yetersiz olan ücretlerini daha da eksiltmiş hatta maske, dezenfektan gibi hijyen giderleri ek yük olarak eklenmiş, sağlık giderleri artmıştır. Bu koşullarda yapılması gereken emeklilerin
insanca yaşam koşullarını sağlamak, geçim koşullarını iyileştirmek olmalıdır.
Ancak her bayram öncesi olduğu gibi mahiyeti adeta ‘bayram harçlığı’na dönüşen ikramiyeler siyasi iktidarın bir lütfuymuş gibi, bir iane verir gibi sunulmaktadır. Oysa bu ülkenin bütün değerlerinde birikimlerinde emeklilerin emeği, alın teri ve hakkı vardır. Emeklilere ödenen ücretler bir lütuf ya da gider kalemi değil, emeklilerin emeğiyle alın teriyle biriktirdiğidir. Bunca değeri biriktiren, bu güne getiren emekliler, iane ya da lütuf değil, hak ettiklerini istemektedirler.

Tüm Emekliler Sendikası olarak bütün emekliler için istediğimiz, bayram harçlığına dönüşmüş onur kırıcı ödemeler değil, yılda 4 sefer 2000 lira tutarında ve her yıl artan oranda gerçek anlamda ikramiye verilmesidir.”
RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER