Pazar, Aralık 7, 2025
No menu items!
Ana SayfaHatay HaberEmekli-Sen'den "Promosyon Miktarı" Belirlemek için İmza Kampanyası

Emekli-Sen’den “Promosyon Miktarı” Belirlemek için İmza Kampanyası

Emekli-Sen Hatay Şube Başkanı Meryem Kılıç, promosyon miktarlarının belirlenmesinde söz sahibi olmak istediklerini belirterek, imza kampanyası düzenleyeceklerini bildirdi. Kılıç, tüm emeklilere katılmaları için çağrıda bulundu.

Emekli-Sen’den “Promosyon Miktarı” Belirlemek için İmza Kampanyası

Ücretlilerin bankalardan maaş almaya başlamasından bu yana ortaya çıkan promosyon, çalışanlar için kendi kurumlarınca kullanıldığına dikkati çeken Kılıç, “Daha sonra sendikaların devreye girmesi ile ücretlilere de ödenmeye başlandı. Yıllar içinde, bankalarla kurumlar, bu promosyonların miktarını karşılıklı olarak, pazarlık usulü ile belirlemeye başladılar. Onlarca yıl ücretlilere yansıtılan promosyonlar, ilk kez 2017 yılında emeklilere de uygulandı. 300, 375 ve 450 lira olarak belirlenen promosyonlar ödendi.”

“Emeklilerin 3 Yıllık Promosyon Dönemi Bitiyor”

Emekliler çok daha öncesinden alması gereken promosyonları alamamış, kayba uğramışlardı. 29 Şubat 2020 tarihinde emekliler için de, üç yıllık promosyon dönemi bitiyor. Bu tarihten sonra yeni dönem başlayacak. Bizler, Tüm Emekliler Sendikası olarak, yukarıdan haksız bir biçimde belirlenen promosyon miktarlarının belirlenmesinde söz sahibi olmak istiyoruz. Bu hafta içinde, ülkenin her yanında, 102 şube ve temsilciliğimiz, imza kampanyası düzenliyor. İmza sayımız ne kadar yüksek olursa, etki gücümüz de o kadar yüksek olacak. Tüm emekli arkadaşlarımızı, kendi hakları için imza kampanyasına katılmaya çağırıyoruz. Bakanlık yetkilileri, promosyon miktarını belirlerken, emekli sendikalarıyla görüşmelidir.

“3 Yıl İçin 2 Bin Promosyon İstiyoruz”

Emeklileri ayrıştırmadan, banka banka dolaştırmadan, üç yıl için, net 2.000 TL (iki bin) promosyon istiyoruz. Tüm Emekliler Sendikası sözleşmenin tarafı olmalıdır. Bizler ortaya çıkan bu ödemeleri isterken, banka banka gezerek dilenci muamelesi görmek istemiyoruz. Bizler bu ülkenin, onurlu emeklileri olarak, bankalarda biriken paralarımızın değer kaybının önlenmesini istiyoruz. Bizler, dilenci değil, emekliyiz. Sadaka değil, sözleşme istiyoruz.”

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER