Pazar, Nisan 28, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatay"Emekliler İcra Tehdidi Altında Yaşıyor"

“Emekliler İcra Tehdidi Altında Yaşıyor”

Tüm Emekliler Sendikası Hatay Temsilcisi Meryem Kılıç, yeni bütçede 14 milyon emeklinin sosyal ve ekonomik durumunu düzeltecek hiçbir durumun olmadığını savundu.


Kılıç, gazetecilere yaptığı basın açıklamasında, şunları söyledi:
“2023 merkezi hükümet bütçesi mecliste kabul edildi. Bu bütçede, iktidarca açlığa ve sefalete mahkûm edilen 14 milyon emeklinin ekonomik ve sosyal durumunu düzeltecek hiçbir çözüm ve tedbir yok. Milyonlarca emekçinin, çalışanın, kamu görevlisinin yaşamına yönelik bir çalışma yok. Tarım ve hayvancılıkla uğraşan köylünün, çiftçinin sorununa yönelik çözüm yok. Milyonlarca gence bir umut yok. Bu bütçe borç bütçesidir, zam bütçesidir, cezalarla ekonomik açıkların kapanmasına yönelik bir bütçedir.
Açlık sınırının 8000 TL, yoksulluk sınırının 27.000 TL’yi aştığı bir dönemde, milyonlarca emekliyi ve asgari ücretliyi yine açlığa ve yoksulluğa mahkûm etme bütçesidir.
Emekliler iktidarla toplu sözleşme yapmadan, statü yasasını kazanmadan, yüzdelik zamlarla açlık sınırından kurtulamayacaktır. Açlık sınırının altındaki maaşlarla sefalete ve yoksulluğa mahkûm edilen milyonlarca emekli, dul ve yetim banka kuyruklarında yaşam savaşı veriyor. Günlük hayatlarında Tüketici Kredisi ve Kredi Kartı kullanarak yaşamak zorunda bırakılan biz emekliler bankalara borçlanarak, icra ve haciz tehdidi altında yaşıyoruz.”

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER