Pazartesi, Mayıs 6, 2024
No menu items!
Ana SayfaİskenderunEMEP Genel Başkanı Akdeniz: Birleşik Bir Halk Hareketi Yaratmalıyız

EMEP Genel Başkanı Akdeniz: Birleşik Bir Halk Hareketi Yaratmalıyız

EMEP İskenderun‘da, “Türkiye nereye gidiyor, işçi ve emekçiler ne yapmalı” paneli gerçekleştirdi.

Emek Partisi (EMEP) İskenderun İlçe Örgütü’nün düzenlediği, “Türkiye nereye gidiyor, işçi ve emekçiler ne yapmalı” paneli İskenderun HATSU toplantı salonunda gerçekleşti. DİSK/Genel İş Hatay Şube Başkanı, CHP PM Üyesi ve Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır ve Emek Partisi Genel Başkanı Ercüment Akdeniz’in katıldığı panele işçi, esnaf, emekli, kadın, genç, işsiz çok sayıda kişi katıldı.

“KENDİ ADIMIZA SİYASET YAPMALIYIZ”

DİSK/Genel İş Hatay Şube başkanı Yusuf Berkyürek DİSK olarak “Vergide Adalet, Gelirde Adalet” dediklerini ve 2022 Bütçesinin halktan ve emekten yana bütçe olması için mücadele çağrısı yaptıklarını belirterek, “İşçisi, köylüsü, memuru ile bütün emek örgütlerinin, siyasi partilerin bu gidişe dur demesi lazım, topyekûn bir mücadele vermesi lazım. El ele vereceğiz. İşçi ve emekçiler siyasetin aktif sürdürücüleri olmazsa kendi siyasetini yapmazsa birileri onları yönetmeye devam eder. Siyaset yapmak belli bir zümrenin hakkıymış gibi bir algı yaratılıyor. Bunu kırmamız lazım, siyaset yapmak öncelikle emekçilerin hakkıdır. Çünkü bizim geçimimiz belirleyenler bizim seçtiklerimiz. Yani güya bizim adımıza siyaset yapanlar. Onun için bizim kendi adımıza siyaseti yapmamız lazım. Çünkü emekçiler bu ülkeyi var ediyor. Bize bu cehennemi yaşatanlara karşı en geniş birlikteliği doğru zemin üzerinde kurmalıyız” dedi.

“İNSANLAR AÇLIK SINIRININ ALTINDA, KARNINI DOYURAMIYOR”

CHP Milletvekili Ali Mahir Başarır, “Çiftçi üretiyor şikâyetçi, pazarcı alıyor şikâyetçi, ürünü alan işçi, memur, emekli şikâyetçi. Beyefendi herkesin şikâyetçi olduğu bir sistem kurmuş. Bakkala markete girdiğimizde, bakkal iki güne bir ürünlerin etiketlerini değiştirmekten şikâyetçi. Ekmeğe zam geliyor, yağa zam geliyor. Salçaya zam geliyor. Geliyor da geliyor. Zamlar durmuyor” dedi.

Başarır, “Neden ülke bu durumda? Yargı eğer bir kişiye teslim edilirse, yasama bir kişiye teslim edilirse, yürütmeyi bir kişiye teslim edersen, o da gelir bu ülkenin denizi, de toprağı da benim der. Bağımsız, tarafsız yargıyı kurmak zorundayız. Meclisi güçlendirmek zorundayız. Güçlendirilmiş parlamenter bir sistemi kurmak zorundayız” dedi.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER