Pazartesi, Mayıs 20, 2024
No menu items!
Ana SayfaÜlke GündemiEmine Bulut'un Ölmeden 4 Saat Önce Sığındığı Karakoldaki Polisler Göreve İade Edildi

Emine Bulut’un Ölmeden 4 Saat Önce Sığındığı Karakoldaki Polisler Göreve İade Edildi

Kırıkkale‘de boşandığı eşi Fedai Varan tarafından 11 yaşındaki kızının yanında öldürülen Emine Bulut, dosyasında flaş gelişmeler… Emine Bulut, öldürülmeden 4 saat önce karakola sığınmış.. Emine Bulut, karakolda 29 dakika kalmış..

Emine Bulut’un Ölmeden 4 Saat Önce Sığındığı Karakoldaki Polisler Göreve İade Edildi

Kırıkkale’de boşandığı eşi Fedai Varan tarafından 11 yaşındaki kızının yanında öldürülen Emine Bulut’un dava dosyası incelendi.

21 Ekim 2019 tarihinde Kırıkkale 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen karar duruşmasında ‘kasten öldürme’ suçundan müebbet hapis cezası verilen Fedai Varan’a Cumhuriyet savcısı da dahil olmak üzere, katılan aile vekilleri ve sanık müdafii, karara karşı istinaf başvurusunda bulundu.

Emine Bulut’un Dosyası İnsiyatif Aşamasında

5 ay önce öldürülen Emine Bulut’un dosyası henüz istinaf aşamasında ancak Emine Bulut dosyasındaki tek gelişme bu değil.

Emine Bulut, Sığındığı Karakoldan Nasıl Gönderildi?

Emine Bulut’un öldürülmeden 4 saat önce Varan’dan kaçarak sığındığı Cumhuriyet Polis Merkezi’nde karar duruşmasının görüldüğü gün hazırlanan tutanakta imzası olan 4 polis hakkında suç duyurusu yapıldı.

Cinayetin Emine Bulut’un karakoldan ayrıldıktan sonra işlendiği ve 6284 Sayılı Kanuna uyulmayarak koruyucu tedbirler alınmadığı belirtilen suç duyurusunda, Bulut’un 29 dakika karakolda kaldığına, ancak tutanağın karakoldan çıktıktan 10 dakika sonra hazırlandığı kaydedildi. Bulut’un imzasının olmadığı tutanağın cinayetten sonra hazırlanmış olabileceğine dair şüphelere dikkat çekilen suç duyurusuna, dava dosyasında yer alan, 22 Ağustos tarihli “CD izleme tutanağı”ndaki kamera kayıtlarının çözümü de eklendi.

Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcılığı’na yapılan suç duyurusu sonrası “Cumhuriyet Polis Merkezi’nde görevli 1 amir, şüpheli 4 polis hakkında “görevi kötüye kullanma” iddiasıyla” soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında, “olay günü karakolda olmayan 1 komiser yardımcısı da tanık” sıfatıyla yer aldı.

Cumhuriyet Başsavcılığ tarafından yürütülen soruşturmada, 24 Ekim 2019 tarihinde Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube’ye yazdığı talimatta, polislerin ifadesinin alınmasını ve 6284 Sayılı Kanuna göre tedbir alınıp alınmadığının araştırılması talep edildi.

Bir Risk Görülmediği için Koruma Tedbiri Uygulanmadı

Olay günü grup amiri olarak görev yapan polis memuru Ş.’nin, savcılık talimatıyla Kırıkkale Emniyet tarafından 30 Ekim tarihinde alınan ifadesinde, “6284 Sayılı Kanun kapsamında herhangi bir risk görmediğini” ve bu yüzden Emine Bulut’a “koruma tedbir kararı uygulamadığını” söylediği ortaya çıktı.

Bulut’un, “Herhangi bir müracaatının olmaması iddiasıyla konuyu Cumhuriyet Savcısı’na bildirmediği” yönünde ifade veren polis amiri Ş.’nin, “görevini layıkıyla yaptığını” söyleyerek, üzerine atılı suçlamaları kabul etmediği dile getirildi.

Polis amiri Ş.’nin Emine Bulut’un koruma kararı istemediğini iddia etti.

İfadeleri alınan şüpheli üç polis memuru, “Bulut’la görüşmediklerini ve grup amirinin talimatıyla tutanağı imzaladıklarını” kaydetti. Tanık olarak ifadesi alınan komiser yardımcısının da, “O tarihte istirahatte olduğu, olayı 1 gün sonra öğrendiği, Bulut’u hiç görmediği” kaydetti.

Kısa süre açığa alınan polisler, ifadelerinin ardından göreve iade edildi. Soruşturma ise devam ediyor.

Diğer güncel İskenderun haberleri için: İskenderun Haber
Diğer güncel Hatay haberleri için: Hatay Haber

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER