Salı, Mayıs 28, 2024
No menu items!
Ana SayfaTanıtım YazısıEmlak Danışmanlığı Kursu: Danışmanlık Sertifikası Nasıl Alınır?

Emlak Danışmanlığı Kursu: Danışmanlık Sertifikası Nasıl Alınır?

5 Haziran 2018 günü itibariyle Emlak Danışmanlığı faaliyetlerinde önemli değişiklikler yapılmıştır. Emlak ve gayrimenkul danışmanlığı yapan firmaların uyması gereken bazı Kural ve sorumluluklar düzenlenmiştir. Taşınmaz ticareti hakkındaki yönetmelik kapsamında Gayrimenkul ve Emlak Danışmanlığı yapan kişilerin danışmanlık sertifikası ile bu sürece devam etme zorunluluğu getirilmiştir.

Yönetmeliğin yayınlanması ile birlikte Gayrimenkul ve Emlak Danışmanlığı yapan her bir birey belirli sınavları tabi tutularak mesleki yeterlilik belgesi almak durumundadır.  Emlak sektöründe mesleki yeterlilik belgesi olan Emlak Danışmanlığı belgesi olmayan kişiler bu sektörde faaliyet gösteren verecektir.

Getirilen bu yenilik ve zorunlulukların ardından danışmanlık sertifikası almak isteyen Emlak sektörü çalışanları için Emlak Danışmanlığı kurs merkezleri devreye girmiştir. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yetkilendirilen meslek odaları tarafından Emlak Danışmanlığı kursu verilmekte ve bu kursta başarı sağlayan her bir emlak sektörü çalışanı danışmanlık sertifikası almaya hak kazanmaktadır.

Emlak danışmanlığı sertifikası nedir

Emlak danışmanlığı sertifikası emlak ve gayrimenkul sektöründe çalışan her bir bireyin sahip olması gereken mesleki yeterlilik belgesidir.  2015 yılı itibariyle emlak sektörü çalışanları için zorunlu hale getirilen Emlak danışmanlığı sertifikası bu sektörün güven duyulan bir sektör olabilmesi için atılan en önemli adımlardan birisidir. Ülkemizde gayrimenkul sektörünün hızla gelişmesi ve birikimi olan birçok yatırımcının bu birikimlerini gayrimenkul alım ve satımı ile değerlendirmek istemesi sonucu Emlak işi yapan firma sayısı hızla artmıştır.  Yatırımcıların birikimlerini en doğru şekilde yönlendirilmeleri için onlara danışmanlık yapan emlak firmaları arasında kötü niyetli yaklaşımlar ortaya çıkmıştır. Ve 2015 yılında getirilen Emlak danışmanlığı sertifikası ile bu alanda çalışan her bir emlak danışmanı belirli bir eğitim aşamasından geçerek sektöre faydalı olmak adına gerekli bilgi ve birikime sahip olmaktadır. Tamamen gayrimenkul ve emlak yatırımcılarının faydasına yönelik geliştirilen sertifika sistemi ile artık Emlak firmalarında çalışan her bir emlak danışmanı sektör hakkında almış olduğu eğitim ile en doğru yönlendirmeleri yapmaktadır.

Emlak danışmanlığı sertifikası emlak danışmalığı kursu sonucunda bu kursta başarı elde eden danışmanlara verilen bir yetkilendirme belgesidir.

Emlak Danışmanlığı eğitimi

Emlak sektöründe emlak danışmanı olarak faaliyet gösteren her bir çalışanın Emlak Danışmanlığı sertifikasına sahip olma zorunluluğu bulunmaktadır. Emlak danışmanlığı sertifikası Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş kurs merkezlerinde verilen 100 saatlik Emlak Danışmanlığı eğitimi sonucunda alınmaktadır. Emlak Danışmanlığı eğitimi veren kurs merkezlerinde kursa katılan emlak danışmanları sektör hakkında verilen 100 saatlik eğitimi aldıktan sonra gerekli başarı düzeyine ulaşabilirlerse Emlak Danışmanlığı sertifikasını almaya hak kazanmaktadır.

Emlak danışmanlığı eğitimi bu sektör için gerekli bir adımdır. Birçok yatırımcının birikimlerini değerlendirmek adına yapmış oldukları gayrimenkul yatırımları hayatları için dönüm noktası niteliğindedir. Dolayısıyla yatırımcıların bu alanda aldıkları danışmanlık hizmetine güvenebilmeleri için danışmanların eğitimli olması gerekmektedir.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER