Çarşamba, Mayıs 8, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelEn Çok İlgi "Hatay Günlerine”

En Çok İlgi “Hatay Günlerine”

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, Atatürk Kültür Merkezi’nde bu sene altıncısı düzenlenecek olan “Başkentte Hatay Günleri” nin şehrin tanıtımına önemli katkılar sağladığını söyledi.
Yazılı bir açıklama yaparak, herkesi Başkentte Hatay Günleri’ne davet eden Yayman, Ankara’da düzenlenen il tanıtım günleri içerisinde Hatay’ın en çok ilgi gören kentlerden biri olduğunu hatırlattı. Bakanlık olarak 1-5 Kasım tarihleri arasında gerçekleşecek Hatay günleri ile ilgili çalışmaları yakından takip ettiklerini ve sürece katkı verdiklerini belirten Yayman, üç semavi dine mensup insanların yüzyıllardır Hatay’da barış ve hoşgörü içerisinde yaşadığına dikkat çekti ve “ben de bir Hataylı olarak bundan gurur duyuyorum. AKM’deki etkinlikler Hataylılar’ın kardeşlik temelinde birlikte yaşama kararlılığını bir kez daha gösterecektir” dedi.
Geçen yıl düzenlenen Başkentte Hatay Günleri’nin katılımcı sayısı açısından rekor kırdığını belirten Yayman, “Bu ilginin sebebi elbette Hatay’ın sahip olduğu tarihidir, sosyal, kültürel tüm zenginlikleridir” dedi.
Herkesin Hatay’ı görmesi gerektiğini belirten Yayman açıklamasında şöyle dedi:
“UNESCO’nun dünya mirası öneri listesinde yer alan ve dünyanın ilk mağara kilisesi olan Saint Pierre kilisesi Hatay’dadır. St.Simon manastırı ile birlikte, dünyanın en büyük ikinci mozaik sergileme alanına sahip arkeoloji müzesi, Türkiye’nin ilk tıbbi aromatik bitkiler müzesi, zengin mutfağı ve daha birçok özelliği ile Hatay gidilip görülmeye değer bir ildir. Antakya kalesi, İstanbul’dan sonra zamanının en uzun surlarına sahiptir. Hatay, Türk-İslam tarihi açısından da çok önemlidir, 638 yılında Ebu Ubeyde Bin Cerrah tarafından fethedilerek İslamiyet ile tanışan ilk yerlerden biridir. Habibi Neccar ve Beyazidi Bestami hazretlerinin makamını herkes görmelidir”
AKM alanında yapılacak organizasyon hakkında bilgiler de veren Yayman, kurulacak stantlarda zengin Hatay mutfağının ziyaretçilere sunulacağını söyledi. Sini kebabından kağıt kebabına, oruktan, künefeye kadar Hatay’a özgü yemeklerin alanda yapılacağını kaydeden Bakan Yardımcısı Yayman, bunun yanı sıra zeytin, zahter, defne sabunu gibi yüzlerce yöresel ürünün de tanıtım günlerinde yer alacağını bildirdi.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER