Pazartesi, Mayıs 20, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelEnerji Uzmanı Emre İdemen, yÖNDER OKULLARINDA

Enerji Uzmanı Emre İdemen, yÖNDER OKULLARINDA

Geleceğin dünyası ve yenilenebilir enerji konulu eğitimde İTÜ Elektrik Elektronik Mühendisi ve Yenilenebilir Enerji Uzmanı Emre İdemen, Arsuz Yönder Okullarına konuk oldu.
İlkokul döneminden kendini anlatmaya başlayan İdemen, ilkokulu İskenderun İnönü ve Mithat Paşa’da okuduğunu ve hayatının dönüm noktasının bu dönem olduğunu anlattı.

Çocukların ilkokul çağlarında hayal dünyalarının genişleyeceğini, özellikle sınıf öğretmenlerinin çocuklara yol gösterici model olmaları gerektiği üzerinde duran Emre İdemen geleceğin dünyasını anlatırken öğrencilerin kendilerine güvenmelerini ve risk almalarını önerdi. Öğrencilerin hazırlamış oldukları yenilenebilir enerjiye ilişkin projelerini de değerlendirerek yenilenebilir enerji kaynakları hakkında kısa bilgi verdi. Son olarak öğrencilerin sorularını yanıtladı.

Öğretmenlere verdiği seminerde İdemen; endüstri 4.0 teknolojisinden ve bu teknoloji ile üretim anından paketleme ve satış anına kadar işlerin robotlar /makinalar tarafından yapacağını, mevcut bir çok iş birçok alanının ortadan kalkacağını, yakın gelecekte “HASSAS TIP, HASSAS TARIM VE SİBER GÜVENLİK” iş alanlarının öne çıkacağını, bulut teknolojisini (verilen uzak bir sunucuda saklanıp internet aracılığı ile istediğimiz zaman istediğimiz yerden ulaşmamızı sağlayan teknoloji) etkin ve verimli internet kullanmamız gerektiğinden bahsetti.

Sosyal medyada ve internette gezinirken bilgilerimizin kayıt altına alındığına da değinen Emre İdemen, bu veri bilgilerinin analiz edilerek bizler için kullanılabileceğini, hem yapay zekâ ile hayatımızın çok farklı noktalara geleceğini 1950’lerde çalışmalarının başladığını ve günümüzde çok ilerlediğini, bu ilerlemenin birçok iş sektörünü de bitireceğinden bahsederek çocukların buna göre yönlendirmesi gerektiğinin altını çizdi.

I

PYP (ilk yıllar) eğitiminde ise PYP Koordinatörü Aysin Gün; Arsuz Yönder Okullarında gerçekleştirdiği eğitimin ikinci ayağını tamamladı. PYP Koordinatörü Aysın gün öğretmenlere yönelik eğitimde “Zihin kurgusu ve geribildirim” üzerine bir sunum gerçekleştirdi.

Sunum başında “Kendinize Bakış Açısı Hayatınızı Etkiler.” Cümlesinden hareketle “Sabit Zihin Kurgusu ile Gelişim Odaklı Zihin Kurgusu” üzerinde durdu. Ayrıca öğrencilere doğru Geribildirimin verilmesi, doğru iletişimin kurulmasının da öğrenciler üzerinde olumlu yönde çok büyük etkiler yarattığını ifade etti.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER