Perşembe, Mart 28, 2024
No menu items!
Ana SayfaBelenErasmus+ Projesi Romanya’da Sağlık Eğitimi

Erasmus+ Projesi Romanya’da Sağlık Eğitimi

Erasmus+Projeleri kapsamında 02-09 Mayıs 2022 tarihinde gençlik çalışanları ve öğretmenler için; 04-12 Mayıs 2022 tarihleri arasında ise gençler için Romanya’nın Köstence şehrinde gerçekleşen, Belen Kaymakamlığı’nın ortak olduğu “Stay alive+” isimli projeye Türkiye’den üç gençlik çalışanı ve altı üniversite öğrencisi katılım sağladı.

Belen Kaymakamlığı ve Romanya’da CPDIS kurumunun iş birliğinde 8 farklı ülkeden (Türkiye, Romanya, Letonya, İtalya, Hırvatistan, Bulgaristan, Polonya ve Litvanya) 26 gençlik çalışanı ve 48 gencin katılımıyla düzenlenen proje çalışmalarında ülkemizi temsil eden iki ayrı grup, yaptıkları sunum ve etkinliklerle eğitime aktif katılım gösterdiler.

Proje programı boyunca doktorlar eşliğinde acil durumlarda alınabilecek önlemler ve uygulanabilecek ilk yardım eğitimi gibi konular üzerinde duruldu. Gençlik çalışanları bu konuda edindikleri bilgileri kullanarak hazırladıkları sunum ve uygulamalarla gençlerin eğitimine de destek verdiler. Proje sayesinde hem gençlik çalışanları hem de gençler hayati önem taşıyan bilgiler edinmiş, eğitim boyunca bu bilgileri pratiğe dökecek bir çok simülasyon uygulamaları yapmışlardır.

Bunun yanı sıra kültürlerarası benzerlik ve farklılıkları keşfetmek, saygı, hoşgörü bilincini geliştirmek adına ve farklı kültürlerden bireylerin birbirini tanımaları ve kültürlerarası farkındalıklarını arttırmaları amacıyla katılımcı ülkelerin kendi geleneklerini tanıttığı kültür geceleri düzenlendi. Katılımcı ülkeler yiyecek içecek, müzik, dans ve farklı gösterilerle kültürlerini sergilediler.

Belen Kaymakamı Sayın Hayrettin BASKIN, projede ev sahibi kurum CPDIS ve Dernek Başkanı Cristi FLORESCU’ya günümüz şartlarında önem arz eden ilk yardım konulu projeyi hayata geçirdikleri için teşekkürlerini iletti.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER