Perşembe, Mart 28, 2024
No menu items!
Ana SayfaBelenERASMUS+ Projesinde Romanya'ya Giden Öğretmenler Ülkeye Döndü

ERASMUS+ Projesinde Romanya’ya Giden Öğretmenler Ülkeye Döndü

Belen Kaymakamlığı’nın ortak olduğu Erasmus+ projesinde Romanya’nın Ranca şehrine giden öğretmenlerimiz ülkemize dönüş yaptı.
Romanya ATDD (Asociatia Tineret Pentru Dezvoltare Durabila) Derneği’nin ev sahipliğini yaptığı, Liceul Constantin Brâncoveanu Lisesi – Horezu, Türkiye’den Belen Kaymakamlığı ve İtalya’dan Beyond Borders sivil toplum kuruluşlarından katılımcıların da dahil olduğu Erasmus+ “EDUcateYOUth – Nonformal bridges to formal education” Stratejik Ortaklıklar Projesi kapsamındaki ilk öğrenme, öğretme, eğitim (LTT) hareketliliği 12-19 Eylül 2021 tarihleri arasında Romanya’nın Ranca şehrinde başarıyla tamamlandı.
Proje kapsamında katılım sağlayan öğretmenlerimiz kişisel ve mesleki alanda kendilerini geliştirerek projede aktif katılım sağladı. Katılımcıların yaygın öğretim metotlarını ve iletişim becerilerini aktif bir şekilde kullandığı projede, kültür geceleri ile ülkemiz ve ilimizin kültürü temsil edilmiş, diğer ülkelerin kültürlerini de tanıma imkânı sağlanmıştır. İngilizce olarak verilen eğitimde Romanya, Türkiye ve İtalya’dan 20 farklı katılımcının güzel dostluklar kurması projenin amacına ulaştığının göstergesi olmuştur.
Projenin sonunda, yaygın eğitim metodları liselerde eğitim öğretim faaliyetlerinde kullanılmak üzere herkesin ulaşabileceği bir kitapçıkta bir araya getirilerek öğretmenler ile paylaşılacaktır. Bu sayede örgün eğitime yaygın eğitim metotları dâhil edilerek gençlik ve eğitim sektörleri arasında gelişmiş bir işbirliği için bu proje ilk adım olacaktır. Eleştirel düşünmeyi öğrenmeyi öğrenme ve bunları metotlar ve aktivitelerle ilgili birimlere ulaştırma arzusu ile gerçekleşen bu projede sadece öğrenme ve öğretme arzusu değil ülkeler arası dostluk köprüsünün kurulması da sağlanmıştır.
Proje dönüşü yaygınlaştırma faaliyetleri kapsamında Belen Anadolu Lisesi öğrenci ve öğretmenlerine Romanya’dan dönen öğretmenler tarafından Erasmus+ projeleri hakkında bilgi verilmiştir. Belen Kaymakamı Hayrettin Baskın, Eğitim ve öğretimde bu köprülerin kurulmasının sevindirici bulduğunu, öğretmenlerimizi ve üniversite öğrencilerini Erasmus+ projeleriyle desteklemekten mutlu olduğunu ifade ederek, projeye katkılarından dolayı Belen Kaymakamlığı Proje Koordinatörü Yeliz Sevim’e ve katılımcılara teşekkür etti.
RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER