Cuma, Mart 29, 2024
No menu items!
Ana SayfaBelenErasmus Projesine Belen'den 3 Kişi Katıldı

Erasmus Projesine Belen’den 3 Kişi Katıldı

Katılımcılar, avrupanın 10 farklı ülkesinden Erasmus Projesi ile Romanya’da bir araya geldi. Avrupa Birliği Erasmus+ Programı kapsamında gerçekleştirilen “Fund Your IDE+A” adlı gençlik çalışanlarına yönelik eğitim kursuna, Hatay’ın Belen ilçesinden 3 gençlik çalışanı katılarak, Romanya’nın Costinesti şehrinde uygulamalı eğitim aldı.

Romanya’dan Asociatia Lucratorilor de Tineret – ALT357 adlı kuruluşun ev sahipliğini üstlendiği ve Türkiye’den Belen Kaymakamlığının ortaklığı ile düzenlenen eğitime; Türkiye, Romanya, Yunanistan, Litvanya, İtalya, Estonya, Polonya, Hırvatistan, Bulgaristan ve Letonya’ dan toplam 30 gençlik çalışanı katıldı.

Belen Kaymakamlığından yapılan açıklamada, proje ile ilgili şu tanıtım bilgisine yer verildi:

Projenin amacı, katılımcıların fikirlerini ve projelerini destekleyecek finansman yöntemleri ve destekleyici araçlar hakkında bilgi edinmelerini sağlamaktır. Aynı zamanda bu proje, gençlik çalışanlarını, kuruluşlarındaki rollerine karşı proaktif bir tutumla donatarak, etki yaratacak fikirleri ve projeleri uygulamak için mevcut olan çok çeşitli finansman yöntemleri ve destekleyici araçlar hakkında farkındalıklarını artırarak, inisiyatif duygularını geliştirmeyi amaçlamaktır.

8 günlük proje faaliyetleri kapsamında, gençlik çalışanları; hazine avı, gizli arkadaş, yaşam çarkı, sosyal hikâye, finansman fırsatları, rol yapma, video yapımı, oscar gecesi gibi etkinliklerle, farklı konularda yeni bakış açıları kazanmışlardır.
Proje konusuna ek olarak, kültürler arası farklılıkları keşfetme ve saygının geliştirilmesi amacıyla, katılımcı ülkelerin kültür ve geleneklerinin tanıtıldığı kültür geceleri düzenlenmiştir.

Türk Kültür Gecesi’nde ülkemiz, video, sunum ve yarışma yoluyla tanıtılmış, yiyecek ve içeceklerimiz ikram edilmiş ve yarışmada dereceye girenlere Türkiye’ye özgü hediyeler takdim edilmiştir.”

Kaymakam Hayrettin Baskın, projeye katılan gençlik çalışanlarının, söz konusu proje faaliyetleriyle, kişisel ve mesleki olarak kendilerini geliştirdiklerini belirterek; Dernek Başkanı Cristi Florescu’ya, Proje Koordinatörü Yeliz Sevim’e ve katılımcılara teşekkür etti.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER