Pazar, Mayıs 19, 2024
No menu items!
Ana SayfaÜlke GündemiErdoğan'dan İmamoğlu'na Kanal İstanbul Çıkışı: "Senin İşin ve Yetkin Değil"

Erdoğan’dan İmamoğlu’na Kanal İstanbul Çıkışı: “Senin İşin ve Yetkin Değil”

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu‘na Kanal İstanbul Projesi için çıkıştı. Erdoğan, “Belediye Başkanı çıkmış Kanal İstanbul‘a gereksiz diyor, bunun kararını vermek senin işin ve yetkin değil. İstanbul seçimlerini AK Parti kazandı, çünkü belediye meclisinde Cumhur İttifakı kazandı.”

Erdoğan’dan İmamoğlu’na Kanal İstanbul Çıkışı: “Senin İşin ve Yetkin Değil”

Kanal İstanbul Projesi Çed Raporu Açıklandı

Marmara ile Karadeniz arasında inşa edilmesi planlanan ve Yap İşlet Devret (YİD) modeliyle toplamda 8 yılda inşa edilmesi öngörülen Kanal İstanbul Projesi’nin 1595 sayfalık ÇED raporu tamamlandı.

Erdoğan’dan İmamoğlu’na Kanal İstanbul Çıkışı: “Senin İşin ve Yetkin Değil”
Kanal İstanbul Projesi Nedir? Maliyeti Nedir? Kanal İstanbul’un Tüm Detayları 1595 Sayfalık ÇED Raporu ile Tamamlandı

ÇED raporuna göre yaklaşık 75 milyara mal olması beklenen 45 kilometre uzunluğundaki kanal projesinin uygulanacağı alanın yüzde 52’si tarım arazisinden oluşurken 458 hektarı orman, 503 hektarı mera, 743 hektarı göl, 559 hektarı kumul, 445 hektarı fundalık, 447 hektarı ise çayırlardan oluşuyor. Kanal projesi için 200 binden fazla ağaç katledilecek. Toplam 6 adet taş ocağı iki ayrı beton santrali kurulması planlanan kanal projesi için yılda 360 patlatma yapılması öngörülüyor. Yılda 4 milyon kilogram ANFO, 93 bin kilogram da dinamit kullanılacağı belirtilen patlatmalar İstanbullular için her gün kâbus anlamına geliyor. Ancak çılgın proje olarak sunulan Kanal İstanbul’un kente ve Türkiye’ye maliyeti bunlarla sınırlı değil. İstanbul’un kara ve demiryolu ulaşımı ile petrol ve doğal gaz boru hatlarını doğrudan etkileyecek. Karadeniz ve Marmara kıyısında denizin doldurulmasıyla elde edilecek alanlarda iki ayrı konteyner limanı ile Küçükçekmece’de bir yat limanı inşa edilmesi planlanıyor. Proje kapsamında ayrıca Karadeniz kıyısında lojistik merkezi ile rekreasyon alanı inşa edilecek.

Türkiye’nin 2011 yılından bu yana tartıştığı Kanal İstanbul Projesi’nin ÇED Raporuna son şekli verilerek tamamlandı. İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün önceki gün ‘Nihai’ kararı vererek duyurduğu projenin ayrıntılarını içeren rapor, 10 gün boyunca halkın görüş ve önerilerine açık olacak. Bu süre içinde projeye yönelik görüş ve öneriler kuruma iletilebilecek.

İmamoğlu, Kanal İstanbul Protokolünden Çekileceklerini Duyurmuştu

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ın yakında ihalesini yapacaklarını belirttiği Kanal İstanbul projesi için İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, projenin protokolünden çekileceklerini belirtti.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ise kendilerinden önceki yönetimin imzaladığı Kanal İstanbul İşbirliği protokolünden çekileceklerini duyurdu.

Diğer güncel İskenderun haberleri için: İskenderun Haber
Diğer güncel Hatay haberleri için: Hatay Haber

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER