Cuma, Mayıs 10, 2024
No menu items!
Ana SayfaSamandağErdoğdu "NATO Bir İşgal Ordusudur"

Erdoğdu “NATO Bir İşgal Ordusudur”

ADD Samandağ Şube Başkanı Atiye Sönmez Erdoğdu, NATO‘dan çıkılması gerektiğini ve NATO’nun savunma örgütü değil, “Bir işgal ordusudur” diyerek, NATO’nun içinde kalmanın ağır bedeller ödendiğini söyledi.

ADD Samandağ Şube Başkanı Atiye Sönmez Erdoğdu’ya NATO nedir? NATO’nun başı kimdir? Amerika ve NATO neden FETÖ ve PKK’ya silah yardımı yapmaktadır? NATO’dan neden çıkılmalıdır? sorularımızı cevapladı.

Ben öncelikle NATO’ya karşı olduğumu belirteyim. NATO düşünüldüğü gibi savunma örgütü değil, bir işgal ordusu gibi birlikteliktir. Bunun böyle bilinmesini isterim.

Türk Vatan üzerinde emelleri olan emperyalist sözcüleri “ Türkiye Türklere Bırakılmayacak Kadar Önemlidir” demiş Türk vatanı üzerinde emelleri bulunan küresel güçlerin temsilcileri… Oldukça rahatsız edici ve özellikle son dönemde ülkemizin başına gelenleri net açıklayan bir vecize sözdür.

NATO ve ABD Terör Örgütü PKK ve FETÖ’yü Neden Destekler?

Bunların bizim ülkemiz üzerinde çirkin emelleri vardır. Böl. parçala stratejisi ile bizi içerden çökertmek istiyorlar. “Dincilik ve ırkçılık” ile demokrasimizi hedef alarak yok etmek istiyorlar. . Dincilik ile akıllara kelepçe vurursunuz, ırkçılık ile de duygulara… Bu zehirleri halkın içine attınız mı Atamızın miras olarak bıraktığı tek rehber olan “bilim”den, özgürlük ve “demokrasi”den hızla uzaklaşırsınız. PKK ile ırkçılığı zirk ettiler toplumumuza, FETÖ ile de dinciliği… Bunlardan kurtulmadan aklımızı özgürleştiremez, evrensel hukuk değerlerine kavuşamaz, demokrasiye ulaşamayız. Acilen bu zehirden ve bu zehrin yaratıcıları olan NATO ve ABD’den kurtulmamız lazım…

NATO ve ABD Dışında Hangi Ülkelerle İşbirliği Yapabiliriz?

Bizim NATO ve ABD dışında sınır komşularımızla iyi ilişkiler kurabiliriz. Esas olarak bütün dünya ülkeleri ile işbirliği kurmak zorundayız. Emperyalist devletlerin emellerine karşı bağımsızlığımızı ve toprak bütünlüğümüzü sağlama almalıyız. Atamızın yaptığı Sadabat Paktı ve Balkan Anatntı örnek alınmalıdır. Atatürk o günlerde bu paktları kurarken, mazlumlarla işbirliği yapmış ve emperyalizme karşı işbirliğini geliştirmiştir.

NATO ve ABD bizim gibi ülkelerde beğenmediği iktidarları devirmek için darbeler, ekonomik yaptırımlar uygulamaktadır.

Atatürk Sadabat Paktı ve Balkan Antatı’nı neden kurdu? Türkiye, hem Balkan Antantı, hem de Sadabat Paktı’nın kurulması aşamasında öncülük etmiştir.

Oluşturulan bu yapıların esas amacı, devletler arasındaki dayanışmayı güçlendirmek ve devletlerin birlikteliğini sağlamaktır. Sadabat Paktı; Dünya Savaşı öncesinde Türkiye’nin girişimiyle Afganistan, İran, Irak ve Türkiye arasında 8 Temmuz 1937’de Sınır sorunlarının kalıcı şekilde çözülmesi amacıyla Tahran’da imzalanan çok taraflı antlaşmadır. Balkan Antantı, 9 Şubat 1934 tarihinde Atina’da Türkiye, Yunanistan, Yugoslavya ve Romanya arasında  anlaşmadır.

934 yılında imzalanan Balkan Antantı önemi; bölgedeki barışın korunmasına yönelik önemli bir adım olmasından ileri gelmektedir. Ayrıca bu antlaşma ile Türkiye ‘Yurtta barış, dünyada barış’ ilkesi gereğince hareket etmiş ve hem dünya hem de bölgesel barışa önemli bir katkı sunmuştur. Balkan Antantı’nın Türkiye için bir diğer önemi de sağlamış olduğu sınır güvenliğidir. Bu pakt ile Türkiye batı sınırlarını güvence altına almış ve Balkanlardaki politika hedefine ulaşmıştır.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER