Pazar, Mayıs 19, 2024
No menu items!
Ana SayfaİskenderunErgin: "İskenderun İl Olduğu Gün Kurban Keseceğim"

Ergin: “İskenderun İl Olduğu Gün Kurban Keseceğim”

Deva Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sadullah Ergin, Amanos Tüneli Projesinin, Adalet Bakanlığı yaptığı dönemde tamamlandığını ancak mevcut iktidarın projeyi bir türlü öncelikler arasına almadığını söyledi.

Konu hakkında değerlendirmelerde bulunan Ergin; “Dönemin Genel Başbakanı Ahmet Davutoğlu geldiğinde uçaktan indi. Hatay’da yapacağı konuşma metnine baktım. ‘Amanos Tüneli ile ilgili elimizden geleni yapacağız’ türünden bir not var. ‘Bunu daha önce başbakan geldi söyledi burada, artık bu bizi kesmez. Şimdi bize tarih vermeniz lazım’ dedik. Bakan ile görüşüldü, 2016’nın Mart ya da Nisan ayı için temel atılacağının sözü verildi Hatay’da! Ahmet Davutoğlu, o zaman genel başkandı. O sözü nasıl verdi? Projesi bitmişti çünkü! İhaleyi yapıp kazmayı vuracak noktaya gelmişti. Bugün de öyle ama o gün bugün rafta duruyor o proje maalesef. Hem irade noktasında, hem dizlerdeki derman noktasında yeterli gücü kendilerinde bulamadılar.

Ana sebebi nedir? Bir; öncelikler arasına girilemedi, Türkiye’nin yatırım öncelikleri arasına alınamadı, 2015 sonrasında söylüyorum. İki; mutlaka siyasetçi bunu yapmak ister ama öncelik içerisine aldırtıp başlatamadılar bu süreci” şeklinde konuştu. İskenderun’un il olması ile ilgili de görüşlerini paylaşan Ergin, İskenderun’un il olduğu gün kurban keseceğini ifade ederek; “İskenderun’un il yapıldığı gün; benim adağım var, kurban keseceğim. İskenderunluların bu kadar aşkla, bu kadar şevk ile il olma isteklerine saygı duyuyorum. Oldukları gün onlarla sevinçlerini paylaşacağım. Aslına bakarsanız buna hayır demek mümkün değil! Baktığınız zaman Kilis vilayet, İskenderun için hayır demek mümkün mü? O ölçülere baktığınız zaman buna hayır demek zaten makul ve mantıklı değil. Bu İskenderun’dan bakılan pencere…

Ankara’dan bakıldığı zaman da farklı gerekçelerle değerlendiriliyor. Sosyoekonomik nedenler, güvenlik nedenleri, uluslararası hukuktan kaynaklanan sebepler vesaire gibi gerekçelerle orada farklı engeller çıkabiliyor. Ben Sadullah Ergin olarak yıllar önce İskenderun’da sizlerle yaptığımız görüşmelerde hep gelirdi bu konu! O zamanlar söylediğim bir sözdür bu! Adağım var, İskenderun’un bu sevincine ortak olup kurban keseceğim demiştim, hala sözümün arkasındayım” diye konuştu.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER