Pazartesi, Mayıs 13, 2024
No menu items!
Ana SayfaErzinErzin Şükrü Paşa Ortaokulu Büyük Başarıya İmza Atıyor

Erzin Şükrü Paşa Ortaokulu Büyük Başarıya İmza Atıyor

8 yıl önce 186 kişi ile başlatılan Öğrenci-Veli Kitap Okuma ve Yarışması’na geçen hafta 950 kişi katıldı.

Erzin Şükrü Paşa Ortaokulunda, 8 yıldan bu yana öğrenciler ve velileri birlikte kitap okuyor, kitap okuma yarışmasına katılıyor, başarı gösterenler ödüllendiriliyor, şehir dışına götürülerek tiyatro izlemeleri sağlanıyor.

Şükrü Paşa Ortaokulundaki kitap okuma yarışması, çığ gibi büyüyor. Yaklaşık sekiz yıldır yapılan ve bu ay 41. kez düzenlenen; velinin, öğretmenin ve öğrenciler katıldığı “Sen Yoksan Bir Eksiğiz” adlı kitap okuma yarışmasına ilgi de giderek artıyor.

Erzinli bir öğrenci velisi, etkinlikle ilgili şu paylaşımı yaptı:

İstedik ki, öykülensin serüvenimiz, rengarenk çiçekler misali açılsın duygu ve düşüncelerimiz. Görünür ve algılanır kılınsın, aklımız ve bilincimiz. Bu amaçla yeni bir pencere, yeni bir nefes; Sen Yoksan Bir Eksiğiz.

Okumayı sevdirmek, kitap okuma alışkanlığı ve sevgisini kazandırmak amacıyla yola çıkan, Hatay’ın Erzin İlçesi Şükrü Paşa Ortaokulunun idareci ve öğretmenleri, sekiz yıl önce başlayan, Türkiye’nin en uzun soluklu kitap okuma yarışmasının bu ay 41.sini gerçekleştirdi. Veli, öğrenci ve öğretmenlerin aynı anda katıldığı bu yarışmanın kitabı bir ay önce belirlenerek katılımcıların yarışmaya hazırlanmaları sağlanıyor. Velilerin rahatlıkla katılabilmeleri amacıyla akşam saatlerinde gerçekleştirilen yarışmaya her seferinde katılım daha da artıyor. 186 kişi ile başlayan bu serüvenin son yarışmadaki katılımcı sayısı 950’ye ulaştı.

Yarışma sonrasında, daha önceden belirlenen ödüller verilerek; veli, öğrenci ve öğretmen motivasyonunun artması hedefleniyor. Dereceye girenler, Adana Şehir Tiyatrolarına götürülüyor. Şükrü Paşa Ortaokulunun başlattığı bu yolculuk, sadece kitap okuma alışkanlığı ve sevgisi kazandırmakla kalmadı, LGS ve bursluluk sınavlarında okulun başarısını da artırdı.

Öğrenci velileri, öğretmenleri ile öğrencilerin birlikte kitap okuduğu, birlikte kitap okuma yarışmasına girdiği Erzin Şükrü Paşa Ortaokulunun, 2012 yılında Avrupa Dil Ödülü, ayrıca Kaliteli Etiket Ödülleri aldığı kaydedilirken, yine aynı okulda deneme yarışmaları, matematik yarışmaları, fen yarışmaları ve bilgi yarışmaları düzenleniyor.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER