Salı, Mayıs 14, 2024
No menu items!
Ana SayfaErzinErzin'de Deprem Konutları Yapılıyor

Erzin’de Deprem Konutları Yapılıyor

Erzin ilçesi Kuyuluk köyünde bulunan mera alanlarının imara açılarak depremden etkilenen vatandaşlar için bu alanlara köy evlerinin yapılması için girişim başlatılmıştı.
Erzin Kuyuluk Tarım Orman Kooperatifi Başkanı Burak Küpeli süreçle ilgili olarak açıklamalarda bulundu.
Erzin Kuyuluk Tarım Orman Kooperatifi Burak Küpeli, Kuyuluk mahallesinde bulunan ve yaklaşık iki yıl önce kiraya verilen mera alanının 6 Şubat 2023 tarihinde gece saat 04.17’de meydana gelen deprem sonrasında bölgenin ihtiyacı olan arazi rezervlerinin ve Cumhurbaşkanlığının yayınlamış olduğu kararname doğrultusunda dağ eteklerinde mera alanlarının imara açılması ve buralarda toplu konut yapılması ile ilgili bir girişim başlattıklarını söyledi.
Erzin Kuyuluk Tarım Orman Kooperatifi Burak Küpeli; “Köy muhtarımız ile birlikte kooperatif olarak müşterek bir dilekçe ile AFAD’a başvurarak bu alanların konut alanı olmasını için müracaatta bulunmuştuk. Yaptığımız müracaat nihayet olumlu bir sonuca ulaştı. Erzin İlçesi Kuyuluk Mahallesi 604 ada 23 parsel nolu mera alanı, 08.09.2020 tarihli İl Mera Komisyonu kararı ve 19.11.2020 tarihli Valilik Makamı Oluru ile imzalanan kiralama sözleşmesi ile bir şahsa Mera Yönetmeliğinin 7. Maddesinin (b) bendine göre 10 yıllığına ıslah amaçlı olarak kiralanmıştı. İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünün 25.05.2023 tarih ve 579348 sayılı yazısı ile 06.02.2023 tarihinde meydana gelen depremden dolayı Erzin İlçesinde zarar gören evler için kalıcı konutlarını yapılabilmesi için Valilik Makamı ve ilgili şahıs arasında düzenlenen mera kiralama sözleşmesinin fesh edilmesi talebi, İl Mera Komisyonunun 26.05.2023 tarih ve 858 sayılı kararında değerlendirilmiş olup kira sözleşmesi tek taraflı olarak fesh edilmiş ve kiracı hiçbir hak ve tazminat talebinde bulunmadan yapılacak tebligatı takip eden 15 gün içerisinde meraya tahliye etmesine karar verilmiş bulunmakta. Alınan karar bölge halkını oldukça sevindirmiş, depremden zarar gören hemşerilerimin yüreğine su serpmiştir. Konuya hassasiyet göstererek, vatandaşlarımızın lehine sonuçlanan bu çalışmalara imza atan herkese minnettarız” dedi.
RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER