Perşembe, Nisan 25, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatay HaberErzinli Bedensel Engelli Ayşe Sıla Hatay'da Umut Aramaya Geldi

Erzinli Bedensel Engelli Ayşe Sıla Hatay’da Umut Aramaya Geldi

Erzinli 14 yaşındaki bedensel engelli Ayşe Sıla Cengiz, Hatay‘a umut aramak için geldi. 14 ameliyat geçiren ve 10 ameliyat daha geçirecek olan Ayşe Sıla Cengiz için 220 bin lira gerekiyor. Ankara‘da başlatılan kampanya ile 150 bin liraya toplayabilen Ayşe Sıla Cengiz’in annesi Gülhan Esen, memleketi Hatay‘a geldi. Anne Esen, Hatay’da da bir yardım kampanyası başlatmak istediklerini belirtti.

Erzinli Bedensel Engelli Ayşe Sıla Hatay’da Umut Aramaya Geldi

Yüzde 98 engelli raporu bulunan ve birçok hastalıkla mücadele eden Ayşe Sıla Cengiz’in annesi Gülhan Esen, “Tek varlığım kızım Ayşe, kızımı kaybetmek istemiyorum” dedi.

Ayşe Sıla Cengiz Kimdir?

Ayşe Sıla Cengiz 14 yaşında. Doğuştan bedensel engelli. 14 yaşına kadar 14 ameliyat geçirdi. 10 ameliyat daha olması gerekiyor. Yüzde 98 engelli raporu bulunan Ayşe, aynı zamanda böbrek yetmezliği, Nurolojik Mesane, kalp ve hipertansiyon hastası. Kendi idrarını yapamadığı için 2 saatte bir sonda takılıyor. Ayşe Sıla Cengiz’in tam anlamıyla hayata tutunabilmesi için toplam 220 bin liraya ihtiyacı var. Annesi ve babası boşanmış. Annesi aldığı bin 200 liralık bakıcı parası ve eski eşinden aldığı 800 liralık nafaka ile Ankara’da geçim mücadelesi veriyor.

Ayşe Sıla Cengiz için Başlatılan Kampanyanın Amacı Ne?

Erzinli 14 yaşındaki bedensel engelli Ayşe Sıla Cengiz’in annesi Gülhan Esen Ankara Valiliği’nin desteği ile sosyal medyada başlatılan kampanyada 150 bin lira topladı. Ancak Ayşe’ye fizik tedavisi için Kondisyon Bisikleti, Denge Cihazı (Biodex), Wolkri, Bouth Yatağı, Omuz Makarası, Ray Sistemi ve Compex cihazı gerekiyor.

Maddi durumu yetersiz olan ve kızına umut aramaya geldiği memleketi Hatay’dan seslenen Gülhan Esen, “Doğuştan engelli kızımın hayata tutunması için hayırseverlerin desteğine ihtiyacım var” dedi.

10 Ameliyat Daha Olması Gerekiyor

Gülhan Esen, kızı Ayşe Sıla Cengiz’in 14 yaşına kadar Ortapedik ameliyatlarını Tarsus Ömer Sayar Hastanesi’nde olduğunu, sonraki ameliyatlarının da Ankara Gülhane Araştırma Hastanesi ve Balgat Koru Hastanesi’nde olduğunu belirtti.

Anne Esen “Kızımın 10 ameliyata daha ihtiyacı var. Yüzde 98 engelli. Bunun yanında bir çok hastalıkla mücadele ediyor. Kendi idrarını yapamadığı için 2 saatte bir sonda takmak zorundayız. Günde 12 tane hasta bezi, 12 tane de sonda kullanıyoruz. Bunların yanında Therabant ve Kinesobant kullanıyoruz. Bunların yıllık tutarı 64 bin lira. Ben bakıcı parası ve eski eşimden aldığım 800 lira ile geçinen bir insanım. Bu yüzden Ankara Valiliği’nin oluru ile sosyal medya üzerinden yardım kampanyası başlattık. Şu ana kadar 150 bin lira topladım. Ama bu rakam yetmiyor.” dedi.

Ayşe Sıla Cengiz’e Nasıl Destek Oluruz?

Gülhan Esen “Ankara’da aradığımız desteği bulamadık. Bu yüzden doğup büyüdüğüm Hatay’a geldim. Kaymakamları ve belediye başkanlarını ziyaret ettim. Hatay’da bir yardım kampanyası başlatmak istiyoruz. Kızımın hayata tutunabilmesi için hayırseverlerimizin yardımına ihtiyacımız var. Bu dünyada tek varlığım kızım. Kızımı kaybetmek istemiyorum” sözlerini kaydetti.

Esen ayrıca yardımseverlerin İşbankası Ankara Esentepe şubesi TR30 0006 4000 0014 3920 1490 77 Iban numarası üzerinden yardımlarını yapabileceklerini dile getirdi.

Diğer güncel İskenderun haberleri için: İskenderun Haber
Diğer güncel Hatay haberleri için: Hatay Haber

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER