Pazartesi, Mayıs 20, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelErzinli narenciye üreticilerine TARSİM’den 4 milyon TL…

Erzinli narenciye üreticilerine TARSİM’den 4 milyon TL…

Erzin ilçesinde TAR-SİM sigortası, geçen Ocak ayında yaşanan dolu afetinde hasar gören narenciye üreticilerinin zararı karşı karşılığında 4 milyon TL hak sahiplerine dağıtıldı.

Erzin Tarım Kredi Kooperatifi salonundaki toplantıya Mersin Bölge Birliği müdür yardımcısı Aytaç Ongun, TAR-SİM uzmanı Nil Baykal, İlçe Tarım Kredi Kooperatifi Müdürü Hasan Deniz, Yeşilkent Kooperatifi Başkanı Mustafa Vural ve narenciyede hasarından zarar gören üreticiler katıldı.

Mersin Bölge Birliği müdür yardımcısı Aytaç Ongun, Erzin bölgesinde geçene ay dolu afetinde zarar gören ve Tar-sim sigortası yaptıran narenciye üreticilerine 4 milyon TL destekte bulunduklarını belirterek “Doğu Akdeniz bölgesinde Mersin’den başlayarak Hatay bölgesine Erzin’e kadar gelen dolu zararları incelendi. Yapılan değerlendirme sonucunda narenciye üreticilerimizin dolunun verdiği zararı kapatmaya çalıştık, bundan personellimize yoğun çalışmasından dolayı teşekkürlerimi sunarım” dedi.

Tar-sim uzmanı Nil Baykal da narenciye üreticilerinin sorunlarını dinledi, ayarıca Erzin Tarın kredi kooperatifi Müdürü Hasan Deniz de ilçede doludan zarar gören üreticilerinin her zaman yanında olduklarını belirterek, afetlerin ne zaman zarar vereceğinin bilinmediğini, tedbir olarak Tar-sim sigorta yaptırmalarının yararlarına olacağını hatırlattı.

Doludan zarar gördükleri için Tar-sim yardımı alan narenciye bahçesi sahipleri Tarım Kredi kooperatifi binası önünde bir araya gelerek hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmediler.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER