Çarşamba, Mayıs 15, 2024
No menu items!
Ana SayfaErzinErzinli Narenciyeciler Kooperatifi Yeniden Canlandıracak

Erzinli Narenciyeciler Kooperatifi Yeniden Canlandıracak

Ürettikleri ürünün fiyatını alıcıların belirlemesi yüzünden sıkıntılar yaşayan 1973 yılında kurulu bulunan Erzinli Narenciye Üreticileri Kooperatifini yeniden canlandırmak üzere harekete geçti.

Erzin Ziraat Odası Başkanı Ahmet Keskin’in önderliğinde birleşen Narenciye üreticileri, kooperatifleşmek üzere ilk adımı attı. Ziraat Odası Başkanı Ahmet Keskin, “Erzin’de 1973 yılında kurulu narenciye üreticileri kooperatifi vardı. Bir on yıl kadar güzel işler yapmış, daha sonra işlerden dolayı gördüğü maddi zararlardan dolayı işlerliğini kaybetmiş” dedi.

Atıl bir şekilde duran bu kooperatifi tekrar canlandırmayı düşündüklerini ifade eden Erzin Ziraat Odası Başkanı Ahmet Keskin “İlçede ileri gelen çiftçilerimizle bir araya geldik. İlçe Tarım Müdürlüğü ve Ziraat Odasının öncülüğünde toplantılar yaptık. Arkadaşlarımızın ‘bu kooperatifçiliğe bizde varız’ demeleri üzerine bu işe girişmek istedik. Erzin olarak 1973 yılında kooperatif kurmuşuz ama geliştirememişiz, büyütememişiz, işlevsiz hale getirmişiz. Öncelikle bizim kooperatifçiliği öğrenmemiz lazım. Kooperatif kağıt üzerinde kurulabilir, her şey resmi kurumlarda bir çatı altında olabilir ama önemli olan kurulmuş olan bu sektörde işlevsel ve süreklilik olması gerekir” diye konuştu.

Bu kurumu idare eden yöneticilerin kooperatifçiliği bilmesi gerektiğinin altını çizen Erzin Ziraat Odası Başkanı Ahmet Keskin “Biz kendimize İzmir Tire Süt Kooperatifçiliğini örnek alıyoruz. Aldığımız bilgiler neticesinde Tire kooperatifi çok güzel bir şekilde idare edildiğini, üyelerinin memnun olduğunu duyuyoruz. Biz kooperatif kurmak için değil, kooperatifçiliği öğrenmek için Tire’ye gidip orada, kaç kişi gideriz bilemiyorum, on kişi de olur, elli kişi de olur hepsine varız. Gidip orada biz kooperatifçiliğin nasıl yapıldığını, kooperatifçilik nasıl yönetiliyor, nasıl geliştiriliyor, üyeler nasıl destekleniyor, bunları öğrenmeye gidiyoruz” şeklinde konuştu.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER