Cumartesi, Nisan 27, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatay HaberErzinlilere Müjde: Termik Santral Kurulumu Durduruldu

Erzinlilere Müjde: Termik Santral Kurulumu Durduruldu

Erzin Çevre ve Tarihi Varlıkları Koruma Derneği, 2014 yılında Hatay İli Erzin ilçesi Aşağı Burnaz’da kurulması planlanan termik santrale karşı dava açmıştı. Erzinlilere müjde geldi. Erzin Çevre ve Tarihi Varlıkları Koruma Derneği, 5 yıl önce açtıkları davayı kazandıklarını ve termik santral kurulumun durdurulduğunu duyurdu.

Erzinlilere Müjde: Termik Santral Kurulu Durduruldu

Hatay 1. İdare Mahkemesi tarafından görülen termik santral davasında, santralin doğal yaşama ve tarım alanlarına zararı olacağı kanaatine varıldı.

Erzin Çevre Koruma Derneği, Termik Santral Davasını Kazandı

Davaya ilişkin konuşanAv. Ümit Arif ÖZSOY şu ifadeleri kaydetti;

” Doğu Akdeniz’de, Erzin’de Burnaz kumullarına , 1.sınıf tarım, zeytinlik ve sulak alanlarının yanı başına kurulması düşünülen kömürlü termik santrallere ilişkin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan imar düzenlemesini , sivil toplum kuruluşları adına açtığımız davada Hatay İdare Mahkemesi  kamu yararı olmadığı gerekçesiyle iptal etti.

Kararda , kömürlü termik santrallerin sadece kurulan parselle etki alanının sınırlı olmadığı, yanı başındaki zeytin, narenciye tarım arazileri, Burnaz kumulları, sulak alanlarla birlikte etki alanının değerlendirilmesi gerektiği, bölgenin İskenderun Kertenkelesi’nin Anadolu’daki tek yaşam alanı olduğu,  imar düzenlemesinin bu yönleriyle bilimsel ve hukuksal dayanaktan yoksun olduğu belirtildi.

Kararda termik santrallerin etki alanlarının geniş olduğu , sadece ekonomik olarak değerlendirilmemesi gerektiği doğaya, tarıma, sulak alanlara ve zeytinlik alanlara verilecek zararlarla birlikte uzun vadeli etkilerinin değerlendirilmesi gerektiği, imar planlarının bu husus gözetilerek yapılması gerektiği vurgulandı.

Bu kararla birlikte Erzin Burnaz kumullarına yapılması planlanan termik santrallerin hukuksal dayanağı bir kez daha kalmamış oldu.” dedi.

Diğer güncel İskenderun haberleri için: İskenderun Haber
Diğer güncel Hatay haberleri için: Hatay Haber

 

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER