Cuma, Mayıs 24, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatay HaberEski Bakan Matkap:"Hatay’da Siyaset tamamen HBB’nin yaptığı veya yapmadığı hizmete göre yapılıyor....

Eski Bakan Matkap:”Hatay’da Siyaset tamamen HBB’nin yaptığı veya yapmadığı hizmete göre yapılıyor. Bu yanlış”

 

Çalışma Sosyal ve Güvenlik eski Bakanı Nihat Matkap Gazeteci Ali Yolcu’nun sorularını yanıtladı. Siyasette gelinen kalite seviyesini değerlendiren Nihat Matkap, bu alanda kaybedilen değerler üzerinde durdu ve tek adam rejimi olarak değerlendirdiği Başkanlık sistemini sert bir dille eleştirdi.

HRT de Yolcu’nun konuğu olan Matkap, özellikle AK Parti iktidarına mensup milletvekillerinin tamamının genel başkanlarının işaretine baktıklarını hiçbirinin kendi inisiyatifini kullanma şansı bulunmadığını söyledi.

AK Parti de ağırlıklı olarak görülen bu zihniyetin diğer siyasi partilerde de hakim olduğunu hatırlatan Nihat Matkap, Hatay siyasetine yönelikte kısa açıklamalarda bulundu.

Nihat Matkap Hatay ilinde siyasetin Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB) hizmetlerine paralel yürüdüğünü belirterek, “Bunun böyle olmaması gerekiyor. Vatandaşların yürüttüğü siyaset tamamen HBB’nin yaptığı veya yapmadığı hizmete göre yapılıyor. Bu yanlış” dedi.

Hatay’ın yerel hizmetler çerçevesinde eksiğinin çok olduğunu kabul ettiğini belirten Matkap, “Ancak Büyükşehir Belediyesinin yükü çok ağır. Üstelik ekonomik gelirleri yetersiz ve Hatay altyapı itibariyle HBB’ye hazır değildi” dedi.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER