Pazar, Mayıs 5, 2024
No menu items!
Ana Sayfaİskenderun HaberEski Belen Altyapı Çalışmaları 1 Yıl İçerisinde Tamamlanacak

Eski Belen Altyapı Çalışmaları 1 Yıl İçerisinde Tamamlanacak

HD Medya Group Stüdyoları’nda gerçekleşen Gündeme Dair programına konuk olan Belen Belediye Başkanı İbrahim Gül, Genç FM ve Hatay FM radyolarının ortak yayını ile gerçekleşen programda Belen hizmetlerini ve projelerini anlattı.

Eski Belen Altyapı Çalışmaları 1 Yıl İçerisinde Tamamlanacak

Gül, “Belen, Hatay’ın göbeğinde yer alan bir ilçe fakat baktığımız zaman Eski Belen diye isimlendirdiğimiz mahallelerimiz Hatay’ın en geri kalmış mahalleleri. Öncelikle buralarda altyapı çalışmaları yapmamız gerekiyordu ve büyükşehir belediyemizin de desteği ile 9 Aralık’ta yapılan ihale sonucunda Belen’in bu sıkıntısını çözecek adımı attık. 1 yıl içerisinde bu çalışmalar tamamlanacak inşallah. Sonrasında tüm mahallelerimizde yol yapımı, park bahçe ve çevre düzenlemelerine devam edeceğiz. Bu noktada halkımızla sürekli iç içe ve istişare halindeyiz. Vatandaşımızın talep ve istekleri doğrultusunda hizmetlerimizi en iyi şekilde yapma gayreti içerisindeyiz” sözlerine yer verdi.

Belediyenin Borcunu Kapatırken Projeler de Üretiyoruz

Belen Belediye Başkanı İbrahim Gül, “Belen Belediyesi’nin borcu, 3,5 yıllık bütçemiz kadar. Birçok belediyenin borcu vardır fakat gelirleri ile kıyasladığınız zaman borcun en yüksek olduğu belediye Belen. Bu sebeple başkanlığa geldiğimiz ilk günden beri bu borcu azaltmak için çalışıyoruz. Bu borcu azaltırken aynı zamanda da Belen’i daha yaşanılabilir bir ilçe haline getirmek adına projelerimizi üretiyoruz. Bu kapsamda insanlarımızın rahat nefes alabileceği tesisler inşa etmeliyiz dedik ve Belen’e 15 bin 500 metrekarelik bir Millet Bahçesi kazandırıyoruz. Burada kendi üreteceğimiz yöresel ürünleri tüketici ile buluşturmayı amaçlıyoruz. Ayrıca Belen, tarihi olarak çok önemli bir ilçe. Tarihi güzelliklerimizi tanıtmak ve turizmi canlandırmak adına tur şirketleri ile görüşmeler yaparak onları Belen’e davet ediyoruz” açıklamasına yer verdi.

Diğer güncel İskenderun haberleri için: İskenderun Haber
Diğer güncel Hatay haberleri için: Hatay Haber

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER