Pazar, Mayıs 19, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatayEsnafa Gerçek Başkan Lazım!

Esnafa Gerçek Başkan Lazım!

Hatay İnşaatçılar ve Boyacılar Odası Başkanı ve Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkan adayı Mehmet Alakuş HRT’de Ali Yolcu’nun sunduğu Demokrasi Bulvarı programında açıklamalarda bulundu.

Alakuş yaptığı açıklamada şu ifadelere yer vedi;

“69 oda başkanı ve yönetimi toplamda 520 oy kullanılacak. Yalnız orada 16 mükerrer oy var. 15 yıllık yöneticilik tecrübem var. Mevcut yönetim bir geriye dönsün. Mevcut yönetim o günen bugüne kadar HESOB’a ne katmış. Buna baksalar değişimin gerekli olduğunu görürler. Koltuktan kalkmamak için herkesi araya koyuyorlar. Esnaf yöneticilerine çok büyük baskı var. Siyasiler bizi bize bıraksın. Kazanamazsam üzülmem ama Hatay’ın 4 yılının gideceğini biliyorum. Esnaflar özgüvenimi ve cesaretimi tebrik ediyorlar. HESOB’da ilk defa bu derece bir seçim oluyor. Hatay bu seçime kilitlendi diyebilirim. Oda başkanlarına fotoğraf çektirip zorla destek mesajı yazdırıyorlar. Benim paylaşımdaki beğenileri kaldırmak için bile baskı yapılıyor. Mevcut yönetim hiçbir proje üretemedi. Komşu ilimizde Portakal Çiçeği festivali yapılıyor. Ben küçücük odada birçok fuar yaptım. HESOB’da da yaparım. Liyakat sahibi kadroyu kurar iyi de kaptanlık yaparım.

3 AYDA BİR BİLANÇOYU AÇIKLAYACAĞIM

Ben HESOB Başkanı olursam 3 ayda bir bilançoyu açıklarım. Mevcut yönetim dahi şu anki bilançoyu bilmiyor. Adaylığımın sebeplerinden biri de budur. Oda başkanlarından sektörlerle ilgili sorunlar için rapor isteyeceğim. Bu sıkıntılara çözüm bulacağız. Bana yalnız çalışıyor diyorlar. Yalnız değilim ama isim açıklayınca baskı yapıyorlar. Benim ismim 2018’de HESOB adaylığı için geçti. O gün kendimi hazır hissetmedim. 4 yıllık süreçte yönetimin hiçbir şey üretmediğini gördüm. Burada esnaf sahipsiz. Bu esnafa gerçek bir baba lazım. Mavi boncuk dağıtarak esnafa babalık yapılmaz. İskenderun’da bir toplantı yaptık. Oda başkanları bana; “Şimdiye kadar hipnoz edilmişiz. Sen bizim gözümüzü açtın” dediler.

 

KREDİ ÇEKİLİP ODALARA YARDIM YAPILIYOR

Antakya Ticaret ve Sanayi Odası’nın yardımı cebimizde para yok. Gidip kredi çekeceğiz, fitre zekatımızı vereceğiz. Böyle bir mantık yok. Fazla bütçen varsa yap, ama seçim sürecinde yapma. Benim seçimime müdahil olma. Neden seçimden önce yapıyorsunuz.

TEMEL SORUN EĞİTİM

Suriyeli esnafların sigorta BAĞ-KUR durumu olmadığından uyguna veriyor. Esnafımız mağdur oluyor. Ancak inşaat sektöründe çalışanların yarısı Suriyeli. Burada eğitim sistemimizi hızlı şekilde değiştirmeliyiz. Ortaokuldan sonra çocuklarımızı mesleklere yöneltmeliyiz. Bu şekilde işi kurtarırız, Suriyelilere de ihtiyacımız kalmaz. Şu an meslek sahibi insanlardan daha fazla alan sanatkar insanlar var.

ÇİFT OY ETİK DEĞİL

Ben başkanlık koltuğuna oturursam kimseye borçlu olmak istemiyorum. Proje üretip önlerine koyacağım. Onlar da bu projelere sahip çıkacaklar. İlk aday olduğum dönemde mevcut yönetim aday olamaz dedi. Aday oldum. Ondan sonra yönetimi kuramaz dedi. Yönetimi kurar seçime girerse koltuğu vereceğim dedi. Yönetimimizi de kurduk. Daha sonra 100 oy alamaz dendi. Şimdi Mehmet Alakuş’tan biz seçimi kazanırız durumuna geldi. Bana oda başkanlarından yönetim oluşturamaz ancak yönetimden oluşturur diyerek oda yöneticilerini ötekileştiriyorlar. Mevcut başkana seslenmek istiyorum. Sayın Abdulkadir Teksöz siz hangi odanın başkanısınız. 521 kişilik hazirun listesinde 14 kişi çift oy kullanıyor. Bu tüzük gereğidir. Benim yönetimim çift oy kullanamıyor, diğer yönetim çift oy kullanıyor. Bunun neresi etik. Ben buradan tüm esnaflarımıza şimdiden iyi bayramlar diliyorum. 8 Mayıs’taki seçimde Anneler Günü’nde gelsinler oylarını vicdanlarına sorarak kullansınlar” ifadelerine yer verdi.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER