Cumartesi, Mayıs 18, 2024
No menu items!
Ana SayfaİskenderunEsnafa Türk Bayrağı hediye ettiler

Esnafa Türk Bayrağı hediye ettiler

İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek ve Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, Cumhuriyetimizin 100. yıldönümü kutlamaları öncesinde esnafları gezerek, Türk Bayrağı hediye etti.

Cumhuriyetimizin 100. yıldönümünü büyük bir gururla, heyecanla ve coşkuyla kutlamanın mutluluğu içerisindeyiz. Bizlere bu mutluluğu yaşatan, başta devletimizin kurucusu gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm şehitlerimizi ve ebediyete irtihal eden gazilerimizi rahmet ve hayatta olanları şükranla yad ediyoruz. Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun. Gönderdiğimiz Türk Bayrağını Cumhuriyetimizin 100. yıl dönümünde camlarınıza/balkonlarınıza asmanız dileğiyle…’ notuyla birlikte esnaflara şanlı Türk Bayrağımızı armağan eden Demiryürek ve Tosyalı’ya, Koordinatör Kaymakam Miyase Demirkoparan, İlçe Emniyet Müdürü Nevzat Güneş de eşlik etti.

 

Yapılan etkinlikler hakkında bilgiler veren Belediye Başkanı Fatih Tosyalı;

Cumhuriyetimizin 100. yılını coşkuyla kutluyoruz. Tüm okullarımızda etkinliklerimiz var, akşam farklı programlarımız var. Kaymakamımızın bize tavsiyesi üzerine Park Forbes’in binalarına büyük bir Türk bayrağı ve Atatürk portresi astık. Şu an yine kaymakamımızla birlikte 10 bine yakın esnafımıza, iş yerlerine asmaları için bayraklarımızı hediye ediyoruz. Birçok esnafımızda tabii ki bayraklar mevcut ama 100. yılımızın anısına bayraklarımızı hediye ediyoruz. Coşkuyla Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyoruz. 6 Şubat felaketinden bu yana birlik ve beraberliğimizi tüm dünyaya gösterdik. Bu birlik ve beraberliğimizle birlikte, cumhuriyetimiz inanıyorum ki ebediyete kadar payidar kalacak. Bizden sonraki nesiller cumhuriyetimizi daha çok sahiplenecek, daha çok coşkuyla kutlayacak” diye konuştu.

Vatandaşlarımızı Davet Ediyoruz

 

İlçe Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek ise; “Büyük bir felaketin gölgesinde Cumhuriyetimizin 100. yılını kutluyoruz. Depremde kaybettiğimiz tüm vatandaşlarımıza bir kez daha rahmet diliyoruz. Bununla birlikte, bu devletin yeryüzünde hür ve bağımsız olarak Türk milletinin devleti olarak Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları tarafından var olacağını tüm dünyaya haykırışının yıldönümünde cumhuriyetin yıl dönümünde sokaklardayız, meydanlardayız, bunu coşkuyla kutlamak adına elimizden gelen her şeyi yapıyoruz.

100’cü yıl coşkusunu hep beraber yaşamak için vatandaşlarımızı tören alanlarına, fener alayına davet ediyoruz. Yarın 12.30’da kaymakamlığımızın önünde buluşacağız, hep beraber coşkuyla çelenk alanına bayram havası içerisinde gideceğiz. 13.00’da çelenklerimizi sunarak bayramımıza başlayacağız.

 

29 Ekim sabah saat 9.00’da kaymakamlık önünde tebrikat törenimiz var, oraya da tüm vatandaşlarımızı bekliyoruz. Saat 10.00’da Atatürk bulvarı’nda kurduğumuz tören alanında bayramımızı icra edeceğiz, akşam saat 19.00’da da fener alayımız olacak tüm vatandaşlarımızı bekliyoruz. Bayrağımızın gölgesinden mahrum kalmamamız dileğiyle Cumhuriyet Bayramımızı kutluyorum” şeklinde konuştu.

100’cü yıl coşkusunun yaşandığı bu günlerde Kaymakam ve Belediye Başkanını karşısında gören esnaflar da, aldıkları hediyenin çok anlamlı olduğunu ifade ederek teşekkürlerini ilettiler.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER