Pazar, Mayıs 19, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelEv hanımı Yakut’tan bir roman daha…

Ev hanımı Yakut’tan bir roman daha…


Dörtyol ilçesinde 17 yıl önce okur-yazar olan ve azmiyle herkese örnek olan 11 çocuk annesi ev hanımı Hatice Yakut 67. yaşında tamamladığı ikinci romanı Ödek’i okurlarıyla buluşturdu.

17 yıl öncesine kadar okuryazar dahi olmayan Hatice Yakut, Ödek’i dört harf; bir çeşit kan parası, kız çocuklarıyla ödenen bir diyet, işlemedikleri bir suçun cezasını acılar içinde süren hayatlarıyla ödeyen kız çocukları olarak nitelediği ilk romanını okurlarla buluşturmuştu.

Bu çabanın ürünü ilk kitabıyla kadınların doğdukları andan itibaren nasıl bir ayrımcılığa uğradıklarını, bedenlerine ve emeklerine nasıl el konulduğunu büyük bir yalınlıkla gösteren roman, çocuk gelinler meselesinin bilinmeyen yönlerini de gün yüzüne çıkardı.

Hatay’ın Dörtyol ilçesi Yeşilköy Mahallesinde ikamet eden 65 yaşında bilgisayar kullanmasını öğrenen ev hanımı Hatice Yakut, portakal bahçeleri arasındaki evinde çocuklarının ve torunlarının teşvikiyle yazmaya devam etti, iki sene aradan sonra ikinci kitabı ÖDEK’i tamamladı.

Ev hanımı 67 yaşındaki yazar ilk kitabının devamı niteliğinde, daha derin konulara kapı aralayan ikinci romanı ‘ÖDEK’ tüm kitapçılarda satışa sunularak okurla buluştu.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER