Pazar, Mayıs 19, 2024
No menu items!
Ana SayfaÜlke GündemiEvini Yapmak İsteyen Depremzedeye Devlet Desteği

Evini Yapmak İsteyen Depremzedeye Devlet Desteği

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, deprem bölgesindeki konutlarının yapım sürecini hızlandırmak için önemli bir çalışma başlatıyor.

Özhaseki’nin geçtiğimiz hafta başında yapılan Kabine toplantısında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a yaptığı sunuma göre deprem bölgesindeki ev ve işyerlerinin yapım sürecinin hızlandırılması için Bakanlığın denetim ve kontrolünde kendi evini yerinde yapmak isteyenlere 500 bin lira hibe ve 500 bin lira kredi desteği verilmesi planlanıyor.

Vatandaş, bunun için yapım ve dönüşüm ofislerine başvuru yapacak.

Bakan Özhaseki, deprem bölgesinde inşa edilecek köy evlerine ilişkin bilgi verdi, bölgede 143 bin 271 köy evi yapılacağını, 37 bin 129 evin de yapımına başladıklarını dile getirdi. Bakan Özhaseki, “Deprem bölgesindeki köylerimizde; vatandaşlarımızın huzurla oturacağı, yöresel mimariye uygun köy evlerimizin yapımına hızla devam ediyoruz. Toplamda 143 bin 271 evimizi, ahırlarıyla birlikte yapacağız. 37 bin 129 köy evimizin yapımına başladık. Şimdiye kadar yaklaşık 100 köy evimizi de depremzede kardeşlerimize teslim ettik” diye konuştu.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER