Cuma, Mart 29, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatayEXPO'da Doğa Koruma Projesi Düzenlendi

EXPO’da Doğa Koruma Projesi Düzenlendi

Fen Bilimleri öğretmenleri “Okul Dışı Öğrenme Ortamlarında Ekolojik Bir Hikâye: Hatay’ın Doğası” projesi kapsamında EXPO 2021 Hatay alanlarını ziyaret etti.

TÜBİTAK Bilim ve Toplum Dairesi Başkanlığı tarafından ‘4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Destekleme Programı’ kapsamında gerçekleştirilen ve 5 gün sürecek olan proje kapsamında EXPO Antakya ve Arsuz alanlarını ziyaret eden öğretmenler kendileri için hazırlanmış olan etkinliklere dâhil oldu.

Projenin yürütücüsü Akkent Defne Ortaokulu ile proje yürütücü ortakları İskenderun Teknik Üniversitesi, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi, Akdeniz Üniversitesi, Sakarya Üniversitesi, İskenderun Bilim ve Sanat Merkezi, Arsuz Milli Eğitim Müdürlüğü’nden gelen eğitimciler, EXPO Antakya alanında bulunan Ulusal Şehir Bahçeleri ve Bitki Müzesinde incelemeler gerçekleştirip bitki dikim etkinliğine katıldılar.

Proje katılımcısı öğretmenler, Arsuz’daki EXPO alanına yaptıkları gezide ise sıfır atık, biyoçeşitlilik konularında farkındalığı arttırma maksadıyla birbirinden eğlenceli, eğitici ve öğretici, ‘Atık Kartonlarla Kitap Yapalım!’, ‘Eko- Ortantring’ ve ‘Eskiyi Getir Yeniyi Götür’ etkinliklerini gerçekleştirdi.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER