Çarşamba, Mayıs 29, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelEy İnsanlığın Çığlığına Kulaklarını Tıkayanlar, Bu Çığlığa Ses Verin

Ey İnsanlığın Çığlığına Kulaklarını Tıkayanlar, Bu Çığlığa Ses Verin

CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal, Hatay Eğitim-Sen şubesini ziyaret ettikten sonra, Antakya Parkında, 67 gündür işleri ve onurları için bedenlerini açlığa yatıran Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’ya destek için yapılan eyleme katıldı.  Antakya parkında Gezi Direnişi şehitlerimizden Ali İsmail Korkmaz ve Ahmet Atakan’ın Anneleri, Hatay Eğitim-Sen’li eğitim ve bilim emekçileri işleri ve onurları için direnen Gülmen ve Özakça’nın yalnız olmadığını ifade ettiler.

CHP milletvekili Topal, “Hükümet yıllarca kol kola iş tuttuğu FETÖ paydaşlarına yönelikmiş gibi süren soruşturmalarla, Türkiye’nin aydınları, eğitim emekçileri, yazarları, sosyalistleri, devrimcilerini birer birer ya açığa alıp ihraç ediliyor yada gözaltı ve tutuklamalarla karşı karşıya bırakıyor.

Haksızlığa ve hukuksuzluğa maruz kalan insanlar, adaletsizliğe karşı başvuracakları bir yer kalmadığı için, seslerini duyurmak adına bedenlerini süresiz açlık grevine yatırıyor” dedi.

Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın başlattıkları onurlu direnişlerinde yalnız olmadıklarını ifade eden Topal, “Türkiye’nin her yanından, vicdanı olan insanlar bu çığlığa ses oluyorlar, güç veriyorlar. Ey insanlığın çığlığına kulaklarını tıkayanlar, acıdan, gözyaşından beslenenler…” diyerek Adnan Yücel’in şiiriyle seslendi.

“Saraylar saltanatlar çöker

kan susar birgün

zulüm biter.

menekşelerde açılır üstümüzde

leylaklarda güler.

bugünlerden geriye,

bir yarına gidenler kalır

bir de yarınlar için direnenler…”

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER