Cuma, Mart 29, 2024
No menu items!
Ana SayfaKöşe YazılarıEy Müslüman…….!

Ey Müslüman…….!

Bu güzel ülkemizde üzülerek söylüyorum ki, en çok satılan ve en fazla satılan ve en çok alıcısı bulunan ama doğru biçimde hiç kullanılmayan şey dindir.

Ey Müslüman…….!

Tıpkı reklamını çok beğendiğin ama hiçbir zaman işine yaramayacak herhangi bir şeyi alıp, evin bir köşesine atmak gibi bir alışveriştir bu. Din konusu da ülkemizde maalesef böyledir. Örneklemek gerekirse, mesela kır çiçeklerine ihtiyacın var. 15 dakikalık bir yürüyüşle kırlara ulaşıp toprakla haşır neşir olarak, hem bu arada temiz hava alarak, doğal kır çiçekleri ile kucaklaşabilecek iken bunu tercih etmeyip çiçekçinin buzdolabında sakladığı ve muhtemelen biraz iyi kokması için parfüm sıktığı çiçeği satın alıyorsun.

Donmuş ruhsuz ve kokusuz. Elimizde bizi Yaradanın indirdiği harikulade bir kitap (kuran) var iken biz tezyif edilmiş ve uydurulmuş sözde dini, gider siyasetçiden, tüccardan, yobaz hocadan, yobaz şıhtan, tecavüzcü tarikattan satın alırız. Ve kısır bir döngü içerisinde gerisin geriye gideriz. Elin oğlu bunu felsefe ve mantık çerçevesinde çözmüş, din ile siyaseti ayırmış,insanlarını bilime ilime yöneltmiş bu konuda önemli mesafeler kat etmiş ve icat ettiği malı, teknolojiyi bize satarak halkının refah içerisinde yaşaması için kullanmış iken, biz yirminci yüzyılda 9 yaşındaki kız çocuklarının evlenebilmesi için fetvalar veriyoruz. Dini her fırsatta hemde mezhepçi söylemlerle ayaklar altına alan siyasetçileri alkışlıyoruz. Allah azze ve celle bizi akletmek için defalarca uyardığı halde. (Çünkü yeryüzünde debelenenlerin Allah katında en kötüsü, akıllarını işletmeyen sağır-dilsizlerdir. Enfal 22)( Allah, pisliği, aklını kullanmayanlar üzerine bırakır. Yunus 100).. E hala akletmeyecekmisiniz?

Diğer güncel İskenderun haberleri için: İskenderun Haber
Diğer güncel Hatay haberleri için: Hatay Haber

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER