Perşembe, Mayıs 16, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelEYT Konusunda Yapılan 10 Analiz de Sürdürülebilir Değil

EYT Konusunda Yapılan 10 Analiz de Sürdürülebilir Değil

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) konusuna ilişkin açıklamada bulundu.

EYT Konusunda Yapılan 10 Analiz de Sürdürülebilir Değil

Emeklilikte Yaşa Takılanlar  konusunda en az on analiz yaptıklarını kaydeden Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, hiçbirinin maliyeti sürdürülebilir olmadığını belirtti.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda soruları cevaplayan ve eleştirilere kulak veren Bakan Selçuk, Emeklilikte Yaşa Takılanlar’ın sayısı ve maliyeti konusunda yaptıkları analizleri belirtti.

Selçuk, Emeklilik Sistemindeki 3 Kriteri Açıkladı

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, emeklilik sisteminde temel üç kriter olduğunu dile getirdi. Bu kriterlerden birincisinin yaş, ikincisinin prim ödeme gün sayısı, üçüncüsünün sigortalılık süresi olduğunu ifade eden Bakan Selçuk, bunların hepsini tamamlayan kişinin emekliliğe hak kazandığını dile getirdi.

Selçuk, “Yani emeklilikte yaşa takılmıyor. Biz 2008’de büyük bir reform yaptık. SGK’nin mali dengesi yeniden herhangi bir popülist çizgiye gelinmediği sürece 2071’e kadar sürdürülebilir durumda. Bakanlık olarak bizim elimizde 10 küsur analiz var. Her türlü kombinasyonu denedik. Fakat hiçbirisinin maliyeti sürdürülebilir bir maliyet değil. Bizim emeklilik için yaş şartını bekleyen 1998 öncesinde işe giren sigortalımızın ortalama yaşı 60 değil, 48. Buradakiler 65 yaşını beklemeyecek, kademeli olarak emekli olacaklar zaten. Burada emeklilik yaşının 65 olduğu iddiası da doğru değil. Şu anda 65 yaş şartı kadın ve erkek sigortalılar için tam olarak 2048’de sağlanacak. Bugün ortalama emekli olma yaşımız 53.” sözlerine yer verdi.

Diğer güncel İskenderun haberleri için: İskenderun Haber

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER