Cumartesi, Mayıs 18, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenel“FARM THE CITY “ PROJESİ İLE DAHA YEŞİL ALANLAR

“FARM THE CITY “ PROJESİ İLE DAHA YEŞİL ALANLAR

Erasmus+ programı kapsamında Arsuz Kaymakamlığı tarafından yürütülmekte olan “Farm the City “ projesi  çevresel farkındalık yaratmak ve daha yeşil bir çevre oluşturmak amacı taşıyan   uluslararası bir projedir. Bu kapsamda Malta, Romanya ve Türkiye olmak üzere 3  ülke  yereldeki paydaş kurum ve kuruluşlarla ortaklaşa çalışmalar yürütmektedir.

Projenin genel amacı kentlerimizi  daha yaşanılabilir bir hale getirmek, çocuklara,gençlere ve yetişkinlere yeşil bir dünyanın önemini kavratmak ve sürdürülebilir tarımsal faaliyetler gerçekleştirmektir.Bu kapsamda  çevre  ve tarımsal faaliyet bilinci oluşturmak amaçlı bilgilendirme çalışmaları yapılacak ve gerek okullarda gerek  ilçenin belirlenen kısımlarında botanik bahçeler / balkonlar oluşturulacak, bir dizi faaliyetler yürütülecektir.

Faaliyetlerimiz arasında  kurum personellerinin; kentlerin yeşillenmesi ve kentsel tarım faaliyetlerinin yaygınlaşması amacıyla bilinçlendirilmesi için uygulama yapılması da bulunmaktadır. Bu kapsamda ; Arsuz Hükümet Konağı  Bahçesinde “ Farm  The City” projesine ait bir alan yaratılarak sebze  fide dikim etkinliği yapıldı.Etkinliğe Arsuz Kaymakamı Musa SARI başta olmak üzere kurum müdürleri ,proje koordinatörleri  katıldı.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER