Çarşamba, Mayıs 22, 2024
No menu items!
Ana SayfaAntakyaFas uyruklu 3 kadına zorla fuhuş yaptıran 3 kişi tutuklandı

Fas uyruklu 3 kadına zorla fuhuş yaptıran 3 kişi tutuklandı

Antakya’da Fas uyruklu 3 kadına zorlu fuhuş yaptıran 3 kişi Jandarma tarafından yakalanırken, çıkarıldıkları adli mercilerde tutuklandıkları bildirildi.

Hatay Valiliğinden yapılan açıklamada, Hatay İl Jandarma Komutanlığı Antakya İlçe Jandarma Komutanlığı ve Göçmen Kaçakçılığı ile Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından insan ticareti ve uyuşturucu madde ticareti suçlarını işleyen şüphelilerin tespit edilmesi amacıyla yapılan çalışma sonucunda S.A., M.M. ve F.K. isimli 2’si Fas uyruklu (3) kadın şahsın, Serinyol Mahallesinde ikamet eden ve İnsan Ticareti ve Bir Kimseyi Fuhuşa Teşvik etmek ve Yer Sağlamak suçundan kaydı olan H.Y.Ç., M.T. ve H.T. isimli şahıslar tarafından işkence yoluyla Fuhuşa zorlandığı tespit edilerek yapılan operasyon ile yakalanarak gözaltına alındıkları belirtildi.

Operasyonda Fas uyruklu kadınların ülkelerinden iş bulma vaadiyle getirildikleri ve ülkeye giriş yaptıklarında pasaportlarının alınarak, uyuşturucu bağımlısı haline getirildiği ve fiziksel şiddet uygulayarak para karşılığında fuhuş yaptırıldığı tespit edildiği kaydedildi.

Mağdur şahısların, insan ticareti tanımlamasına yetkili kılınmış uzman psikolog tarafından ifadelerinin alınmasını müteakip serbest bırakılırken, şüpheliler H.Y.Ç., M.T. ve H.T. ise sevk edildiği adli makamca tutuklanarak cezaevine teslim edildikleri açıklamada yer verildi.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER