Salı, Mayıs 14, 2024
No menu items!
Ana Sayfaİskenderun HaberFatma Alçıkaya’ eserlerini sergiledi

Fatma Alçıkaya’ eserlerini sergiledi

Fatma Alçıkaya, tezhip sanatında yaptığı çalışmalardan oluşan eserlerini düzenlenen törenle sergiledi.

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlenen kişisel ‘Tezhip’ sergisinin açılışına Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, Payas Belediye Başkanı Bekir Altan ve davetliler katıldı.

Osmanlı döneminin önemli sanatlarından, uzun süredir unutulmaya yüz tutmuş olan tezhip sanatına gönül verdiğini belirten Fatma Alçıkaya, bu sanatın yayılmasına büyük katkı veren eğitmen İnci Kesik Dokuzoğlu’nun da destekleriyle kişisel sergi açabilecek seviyeye geldiğini söyledi.

Unutulmaya yüz tutmuş bu sanatı yeniden canlandırmak istediklerini belirten Fatma Alçıkaya “Amacımız burada ülkemizin geleceği olan gençlere burs sağlamaktır. Bunların yapımında bana gece gündüz çok destek veren Müge Güler, Serap Çam ve aileme çok teşekkür ediyorum. Satılacak olan tüm ürünlerin gelirini öğrencileri burs için kullanacağız” dedi.

Tezhip eğitmeni İnci Kesik Dokuzoğlu da açılan sergideki eserlerde çok büyük bir emek olduğunu vurgulayarak “Uzun süredir atalarımızın yaptığı ancak unutulmak üzere olan bu sanatın eserlerinin yer aldığı sergiye ciddi bir emek harcadık. Bizlere destek olan herkese teşekkür ederim” diye konuştu.

Açılış kurdelesini İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, Payas Belediye Başkanı Bekir Altan, Tezhip sanatı eğitmeni İnci Kesik Dokuzoğlu, Müge Güler, Serap Çam, Fatma Alçıkaya, Hüseyin Zaroğlu ve Gökçe Görenli birlikte kesti.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER