Cuma, Mayıs 10, 2024
No menu items!
Ana Sayfaİskenderun"Felaket ile baş başa bırakıldık"

“Felaket ile baş başa bırakıldık”

Sosyal Haklar Derneği İskenderun Temsilciği Başkanı Av. Bülent Akbay, cezaevinde bulunan TİP  Hatay Milletvekili Can Atalay ile birlikte yüzyılın felaketinin sosyal boyutlarını değerlendiren Hatay’ın ‘Deprem Raporu’nu basınla paylaştı.

Basın mensuplarıyla bir araya gelen Sosyal Haklar Derneği İskenderun Temsilciliği Başkanı Av Bülent Akbay, raporu hazırlayanlarının depremzede olduğunun altını çizerek kayda geçmesi maksadıyla bir deprem raporu hazırladıklarını, kamuoyuyla paylaşmak istediklerini söyledi.

“Felaket İle Baş Başa Bırakılacağız” 

Av Bülent Akbay, ayrıca yerel basının deprem sonrasında bir yıldır neler yaşadıklarını bildiklerini de ifade ederek “Önümüzdeki bir yıla, yıllara ışık olması için bu raporu hazırladık. Yaşadığımız felaketin boyutlarının, bir türlü anlaşılmadığı kaygısı taşıyoruz ve ne yazık ki seçimlere kadar bir iki defa gündeme geldikten sonra Hatay’ın yine felaketle baş başa bırakılacağı kaygısı taşıyoruz” dedi.

 

“İş Birliği Yapmak Zorundayız”

Av. Akbay, Hatay’da kalbiyle yaraları sarmak isteyen insanların tekrar baş başa kalacağı, dayanışma içinde olacağı ve sıkıntıları bir şekilde gidermek, yaraları için terk edileceği bir yıl yaşayacaklarını düşündüğünü de savunarak “O nedenle işbirliği yapmak zorundayız. Yaralarımızı sarmaya çalışırken, defalarca yöneticiler tarafından engellendiğimizi düşünüyorum. Bu engellerin bir şekilde yerel basında da dile getirilmesi kanaatindeyim. Yalnızca biz değil, Hatay’da sıkıntılarını gidermek isteyen ve Hatay’ın yeniden yapılanması konusunda ciddi adımlar atılmasını isteyen herkesin engellendiği bir süreç yaşıyoruz” diye konuştu.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER