Çarşamba, Nisan 24, 2024
No menu items!
Ana SayfaİskenderunFener Alayı Yürüyüşü Düzenlendi

Fener Alayı Yürüyüşü Düzenlendi

Bahçeşehir Koleji İskenderun Kampüsü, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Fener Alayı Yürüyüşü gerçekleştirdi.

İskenderun Sahili Atakaş Cami önünden başlayan yürüyüş Atatürk Anıt Alanında sona erdi. Yürüyüşe, okul öğrenci ve öğretmenlerinin yanı sıra veliler de katılım gösterdi. Anıt Alanındaki törende ilk olarak, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere tüm şehitlerimiz anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve akabinde İstiklal Marşımız okundu.

programda, günün anlam ve önemine uygun bir konuşma yapan Bahçeşehir Koleji Müdürü Mustafa Uçan; “Pandemi sonrası özlediğimiz bayram coşkusu, milli coşku, bugün güzel bir örnekle kendini gösterdi. Katılımınızdan dolayı teşekkür ediyoruz. Cumhuriyetin yol hikayesi Kurtuluş Savaşının önemi tabi ki çok büyüktür. Hemen kıyısında bulunduğumuz İskenderun Körfezine gelen İngiliz ve Fransız gemileri Türkiye’de ilk işgalin başladığı ama Halep’te bulunan Mustafa Kemal’in işgale karşı direnin dediği ilk hareketlerin başladığı yerden biriyiz. Onun için biz Mustafa Kemal’in şahsi davasıyız. Onun için biz Mustafa Kemal’in ‘Kırk Asırlık Türk Yurdu Düşman Elinde Esir Kalamaz’ dediği memleketin çocuklarıyız. Atamızın izinde yürümeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından yakılan fenerle, etkinliğe katılan gençler Ata’sına emanetine sahip çıkma sözü verdi.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER