Cuma, Mart 29, 2024
No menu items!
Ana SayfaDefneFevvar Deresi Mahalleliyi Rahatsız Ediyor

Fevvar Deresi Mahalleliyi Rahatsız Ediyor

Hatay’ın Defne ilçesine bağlı  Aşağıokçular mevkiinde bulunan “Favvar deresi” mahallede yaşayan, mahalle sakinlerini ve iş yerlerini rahatsız etmeye devam ediyor.

Konuyla ilgili yazılı olarak resmi mercilere başvuru yaptıklarını ifade eden vatandaşlar resmi makamlardan ise bir dönüş alamadıklarını ifade ederek; “Bizler resmi makamlara dilekçelerimizi sunduk. Resmi mercilerde gelip incelemede bulundular. Ama sonrasında ne bir gelen oldu, nede derede çalışmalar yapıldı.” şeklinde konuştular.

Favvar Deresine atık suların döküldüğünü de iddia eden mahalle sakinleri, “Bizler dereyle ilgili şikâyetlerimizi dile getirirken Favvar deresine atık sularında döküldüğünü de öğrendik. Bizler bu kokuyu çekmek istemiyoruz. 2022 yılında hala 50 sene öncesi gibi kötü kokulara maruz kalıyoruz.” diye konuştular.

Derenin kurumasından ve dere yatağının balçık tutmasından dolayı sivrisinek sürülerinin evlerine girdiğini aktaran mahalle sakinleri, “Yaz aylarındayız. Bu sıcaklarda evimizin penceresini balonumuzun kapısını açıp oturmak istiyoruz. Ama derenin üzerindeki balçıktan dolayı evlerimiz sivrisinek doluyor. Kapımızı penceremizi açamaz olduk.” ifadelerine yer verdiler.

Hatay’a yapılan yatırımlardan paylarını almak istediklerini de dile getiren vatandaşlar, “Bizler hanlar hamamlar istemiyoruz. Bizde bu kentte yaşıyoruz. Hayat kalitemizi yükseltecek tek bir şey istiyoruz. Oda bu derenin ıslah edilmesi.” talebinde bulundular.

Hatay Büyükşehir Belediyesinin sorumluluğunda olan Favvar deresiyle ilgili Belediyenin yapacağı çalışmalar şimdiden merak konusu olurken, sorunun çözülüp çözülmeyeceği önümüzdeki günlerde belli olacak.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER