Perşembe, Mayıs 16, 2024
No menu items!
Ana Sayfaİskenderun HaberFeyezan kanalı için Koordinasyon sağlandı Proje Hazırlanacak

Feyezan kanalı için Koordinasyon sağlandı Proje Hazırlanacak

İskenderun Feyezan kanalının çevre düzenlemesi ve pis kokularına son verilmesi için AK Parti Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel’in öncülüğünde İskenderun belediye Başkanı Fatih Tosyalı, DSİ 6. Bölge Müdürü Mehmet Akif Balta HATSU Genel Müdürü İkbal Polat ve muhtarlar kanal üzerinde çevresinde incelemelerde bulundu.

HATSU Genel Müdürü İkbal Polat, kanala bağlanan atık su borularını tek merkezden arıtma tesisine ulaştıracak bir projenin alt yapısının hazır olduğunu söyledi.

Kanalın ıslah çalışmalarının tamamlanması akabinde, İskenderun’un en güzel noktalarından biri olacağını belirten Milletvekili Özel, ” İçerisindeki suların kirli görünmesinden ötürü kaynaklanan koku ve haşere yuvası olması nedeniyle şikayet edilen bir yer olmasına rağmen Feyezan kanalı şehrimiz için büyük bir şans.
Aşkarbeyli mahallemizden su çıkağı mahallemizden buraya kadar şuanda bulunduğumuz prireis meydan mahallesine kadar olan alan içerisinde yapılacak olan kurumlar arası koordinasyonla nezih, temiz ve halkımızın istifade edebileceği güzel bir alan oluşacak. DSİ, Hatay Büyükşehir ve İskenderun Belediyesi’nin koordinasyonunda yürütülecek bu çalışma Allah korusun yarın bir gün aşarı yağmur, sel taşkın durumunda da güvenle koruyacak bir feyezan kanalı olacaktır.
Her iki fonksiyonu da muhafaza edecek bir düzenleme yapacağız. Bu gün itibari ile burada incelemelerde bulunup bunları konuştuk. Bugün itibariyle İskenderun belediyemizin koordinasyonunda birlikte çalışma kararı aldık.”

DSİ olarak feyezan kanalını 2016 yılı rakamlarıyla 20 milyonun üzerinde bugüne dönüştürdüğümüzde 50 milyon a yakın bir bedelle yapıldı ve şuanda işletmede olduğunu söyleyen DSİ 6. Bölge Müdürü Mehmet Akif Balta,” İskenderun şehir merkezi ve çevresini taşkınlardan koruyaün bir kanal. Bundan bir adım sonrası ise etrafının rekreasyon alanı haline ,yani halkımızın hizmetine yaşam alanları ve spor aktiviteleri oluşturma noktasında bir çalışma var. Bu çalışma da biz DSİ de bize ait olan arazilerin çalışmalarda kullanılması noktasında destek vereceğiz.”dedi.

Yıllardır kanayan bir yara haline gelen Feyezan kanalı inşallah bugün sorumlu kurumların bir araya gelmesiyle ortadan kaldırılması konusunda irade oluştu diyen İskenderun belediye Başkanı Fatih Tosyalı,” İskenderun’un feyezan kanalını projelendirerek inşallah çok daha güzel kullanılabilir bir yaşam alanı haline getirmeyi projelendireceğiz. En kısa sürede de İskenderunlu hemşerilerimize hatta dışarından gelen misafirlerimizin de güzel zaman geçireceği alanlar yaratılması konusunda bugün bu işin ilk adımını atmış bulunuyoruz ”şeklinde konuştu.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER